5 TRENDI BOJA KOSE KOJE ĆE OVOG LJETA BITI NAJTRAŽENIJE U FRIZERSKIM SALONIMA

U beauty kuloarima ne prestaje se pričati o trendovima za aktualnu sezonu. Svi već dobro znaju da su ove sezone vrlo tražene šiške, shag frizura iz 70-ih i planetarno popularni bob koji godinama ne silazi s vrha liste najpoželjnijih frizura. No, pitanje koje nas zanima je – koje će boje biti najtraženije u narednim mjesecima?

Jedna od omiljenih boja kose za aktualnu 2022. je crvena. To su potvrdili i brojni beauty stručnjaci koji ne prestaju brujiti o tome koliko su crvene nijanse popularne među trendsetericama, ali i slavnim damama. Dalo se to naslutiti još prije tri sezone kada smo ovu nijansu primijetili na zvijezdama holivudske ‘A’ liste poput Zendaye i Emme Stone. Odmah iza crvene, na beauty tron se smjestila bogata smeđa pa ako već neko vrijeme razmišljate da postanete brineta, sada je pravo vrijeme za to. Ljeti se mnogi odlučuju za tek nekoliko nijansi svjetlije tonove ili, čak i češće, za samo strateški posvijetljene pramenove, a dobra je vijest da se na ovoj listi našlo i nekoliko svijetlih opcija.

“Koju god boju odabrali, važno je zaštititi kosu od oštećenja”, upozorava Paul Percival, osnivač tvrtke Percy & Reed. Percival sugerira redovito nanošenje maske kako biste očuvali svoju kosu, ali i boju.
Potrebna vam je promjena i želite drugačiju boju kose? Možda vas u nastavku ovog teksta inspiriramo da se odvažite na bojenje. Istražili smo koje će boje u narednim mjesecima biti najtraženije u frizerskim salonima.

Renesansno crvena

 

 Bakreni i kestenjasti tonovi bili su ogroman beauty trend prošle godine, a ništa manje popularni neće biti ni u narednim mjesecima. Vatreno crvena vrlo je riskantna i dominantna boja za kojom žene nerijetko posežu, prvenstveno jer ne znaju hoće li im pristajati uz ten ili zato što se boje da boja neće uspjeti. No, bez brige, iskusne ruke frizera pobrinut će se da boja ispadne točno onako kako ste zamislili. Iako je vatreno crvena neosporno primamljiva, ovog ljeta u frizerskim salonima će se ponajviše tražiti topla, zagasito crvena nijansa koju u beauty kuloarima često nazivaju i renesansno crvena. Slavni kolorist Domenico Casella tvrdi kako je ova zavodljiva nijansa postala stalni dio salonskog ”jelovnika boja”. Kako bi kreirao ovaj look, Casella koristi kanu – žućkasto-zeleni prašak od lišća biljke Lawsonia inermis, koji se upotrebljava, osobito na Orijentu, za bojenje kose, brade i noktiju.

Pepeljasto plava

 

Pepeljasto plava nijansa jedna je od najpoželjnijih boja ovog ljeta. Pepeljasto plavi ton posvjetljuje kosu bez rizika od oštećenja. Ova nijansa uvijek izgleda skupocjeno i bogato, a prvenstveno zbog toga što sadrži nekoliko nijansi plave i sive, zbog čega kosa izgleda punije, zanimljivije i dinamičnije. Savjet je da pramenove koji padaju uz lice obojite u nešto svjetliju nijansu jer ćete na taj način uokviriti lice.

Bogata smeđa

 

Vladavina brineta neće se prekinuti ni u 2022. S prvim danima ljeta mnoge će se žene odlučiti za smeđe nijanse, a posebno bogate smeđe tonove koje daju dubinu i zdravi sjaj kosi te odišu luksuzom. Seniz Alkan, kolorist iz salona Neville Hair and Beauty, tvrdi kako je ovu boju nemoguće postići kod kuće, ponajprije zbog mnoštva dubokih, sočnih slojeva različitih pramenova koji zajedno moraju činiti savršenu cjelinu. Ukoliko je boja dobro napravljena, kosa će naprosto blistati na prirodnom svjetlu, a krajnji rezultat je višedimenzionalna boja koja odiše luksuzom.

Ombre izrast

 

Sljedeći trend na našem popisu zasigurno će se svidjeti svim ženama koje muku muče s izrastom. Nije lako (a ni jeftino) obnavljati plavu kosu, pogotovo ženama s prirodno tamnom kosom kojima je izrast vidljiv već nakon tri tjedna. No, ovaj trend mijenja igru – ombre izrast potpuno je zavladao društvenim mrežama. Riječ je o pažljivo izvedenom izrastu koji se postepeno prelijeva iz tamnije u svjetliju boju, najčešće iz smeđe u plavu. Ukoliko se odlučiš za ovu frizuru, puno ćeš lakše održavati svoje plave pramenove, jer više nećeš morati svako malo prekrivati izrast, no nikako nemoj eksperimentirati s bojama sama kod kuće, već se radije prepusti u ruke stručnjaka koji znaju što rade.

Kontrastna frizura

 

Niste sigurni koju boju odabrati? Možete se posavjetovati sa svojim frizerom koji će vam sugerirati koja boja najbolje pristaje vašem tenu, a možete i isprobati novi beauty trend koji u posljednje vrijeme sve češće viđamo na društvenim mrežama. Pričamo o kontrastnoj frizuri inspiriranoj punkom – lijeva strana glave obojana u jednu boju, a desna u drugu. “Punk kosa se vratila u zabavnim, odvažnim bojama koje se trenutno mogu vidjeti na mnogim slavnim osobama”, rekao je Paul Percival i dodao kako je ljeto pravo vrijeme za eksperimentiranje s bojama i frizurama. Kontrastnu boju možete izvesti i tako da tamnom bojom obojite donji dio kose, a svijetlom bojom gornji sloj kose. Ova varijanta posebno će dobro izgledati na bob frizuri ili kosi srednje dužine, jer će kosa izgledati vizualno gušće.

RELATED ARTICLES