HOMEMADE MASKE ZA LICE ZA BLISTAV IZGLED KOŽE

HOMEMADE MASKE ZA LICE ZA BLISTAV IZGLED KOŽE

Većina ljudi nedovoljno posvećuje pažnju njezi kože. Mnogi imaju iskrivljeno mišljenje da probleme na licu mogu riješiti isključivo profesionalnim kozmetičkim tretmanima lica, no istina je da u našoj kuhinji postoje određene namirnice koje imaju ljekovita svojstva na kožu. Baš kao što o koži vodimo računa iznutra, konzumirajući određene nutritivne namirnice, s vremena na vrijeme potrebno ju je nahraniti i hidratizirati izvana. Prirodne maske za lice iz kućne radinosti najbolji su način za to.

Deset do dvadeset minuta, koliko je maski potrebno da odradi svoju čaroliju, vjerojatno je najvelikodušnija gesta koju možete pokloniti svojoj koži. Pitanje je samo koju masku odabrati, odnosno koje će namirnice najbolje riješiti vaš problem. Važno je odabrati masku koja neće biti preagresivna, koja odgovara vašem tipu kože i koja će, naravno, dati željene razultate.

Zelena maska od gline

Takozvana zelena maska odličan je izbor ukoliko želite svome licu vratiti zdravi sjaj i riješiti se nepravilnosti. Nim prah pomaže kod kožnih problema poput akni, ožiljaka, mitesera ili pigmentacije, pa čak i težih oblika, poput ekcema i psorijaze. Zelena glina također je odlična u borbi protiv akni. Od svih glina, zelena ima najbolje djelovanje i hrani slojeve kože prirodnim nutrijentima te iz njih izvlači toksine.

Sastojci:

4 žlice Nim praha
4 žlice zelene gline
4 žlice kokosovog mlijeka u prahu

Priprema:

Napunite čistu staklenku mješavinom od četiri žlice Nim praha, četiri žlice zelene gline i četiri žlice kokosovog mlijeka u prahu. Kada ste spremni za nanošenje maske, jednu žlicu smjese uspite u čistu zdjelicu pa dodajte vodu (tek toliko da smjesa poprimi kremastu konzistenciju, ali pazite da ne postane prerijetka) kako biste aktivirali masku. Nanesite masku na kožu i ostavite da odstoji 15 minuta. Uklonite mekom pamučnom krpom i mlakom vodom.

Maska s aloe verom, papajom i kakaom

Ako su vam hladnoća, vjetar i suh zrak isušili i oštetili kožu, pokušajte joj povratiti sjaj i blistav izgled uz pomoć ove maske za lice s aloe verom, papajom i kakaom. Aloe vera sadrži vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6 i B12, ima regenerirajuća i umirujuća svojstva, dok je papaja prirodni eksfolijant koji će otkloniti mrtve stanice kože, ostavljajući vašu kožu blistavo sjajnom i glatkom.

Sastojci:

1 žlica nezaslađenog kakao praha
¼ svježe papaje
malo soka aloe vere

Priprema:

Izmiješajte sve sastojke i nanesite masku na suhu kožu. Pustite 10 minuta na koži. Uklonite uz pomoć blazinica ili maramica te isperite lice u toploj vodi.

Unsplash/SOCIAL.CUT

Maska s kurkumom i medom

Manje je više uz ovu jednostavnu masku od meda i kurkume koja ima protuupalni i posvjetljujući učinak na kožu.

Sastojci:

1 žličica kurkume
1 žličica meda

Priprema:

Pomiješajte jednu žličicu kurkume i jednu žlicu meda kako biste dobili glatku, narančastu mješavinu. Dobivenu smjesu nanesite na čisto, suho lice i ostavite 15-20 minuta. Masku potom isperite mlakom vodom pa u kožu umasirajte hidratantnu kremu.

 

Maska s avokadom i zobenim pahuljicama

U ovoj ukusnoj, potpuno jestivoj maski nalaze se tri sjajne zvijezde i sve čine čuda za vaše lice – avokado hidratizira kožu, zobene pahuljice umiruju kožu i uklanjaju sebum, a med djeluje antibakterijski i protuupalno.

Sastojci:

1/4 zrelog avokada
1 žlica zobenih pahuljica
1 žlica meda

Priprema:

U posudi zgnječite avokado. Dodajte žlicu usitnjenih zobenih pahuljica i žlicu meda. Miješajte dok smjesa ne postane kompaktna, odnosno dok se svi sastojci ne sjedine. Nanesite masku na čisto i suho lice i ostavite 10 minuta. Isperite mlakom vodom pa nanesite hidratantnu kremu.

Maska s kamilicom, medom i kvascem

Med je prirodni antibakterijski lijek, što ga čini savršenom bazom za maske namijenjene problematičnoj koži sklonoj aknama. Prehrambeni kvasac je također izvrstan u liječenju akni, obzirom da je bogat vitaminima B koji pomažu u smirivanju kože.

Sastojci:

1 šalica čaja od kamilice (skuhanog s 2 vrećice)
1 žlica meda
1 žličica svježeg kvasca

Priprema:

Skuhajte jednu šalicu čaja od kamilice s dvije vrećice čaja i ostavite da se hladi. U maloj zdjelici pomiješajte žlicu meda i žličicu svježeg kvasca. Dok je čaj još uvijek mlak, ulijte ga postepeno u smjesu s medom i kvascem, ali ne sve, već samo onoliko koliko je potrebno da dobijete gušću pastu koja je još uvijek dovoljno tekuća da se može razmazati po koži. Pustite da se smjesa u potpunosti ohladi pa nanesite tanki sloj na lice i ostavite 20 minuta. Isperite i osušite. Nakon toga obavezno hidratizirajte lice kremom.

Unsplash/Engin Akyurt

Maska sa žumanjkom i zobenim pahuljicama

Ova jestiva maska ​​pomaže u smirivanju i matiranju masne kože zahvaljujući mješavini umirujućih zobenih pahuljica i žumanjaka koji zatežu i hrane kožu.

 

Sastojci:

1 žumanjak
1 žlica meda
1 žlica maslinovog ulja
1/2 šalice zobenih pahuljica

Priprema:

Pomiješajte žumanjak, med i maslinovo ulje s pola šalice usitnjenih zobenih pahuljica. Miješajte dok se sve ne sjedini pa nanesite na lice i pustite da odstoji 15-20 minuta. Masku isperite mlakom vodom i lice namažite hidratantnom kremom.

 


 

Svakodnevna njega kože jedini je pravi put do lijepe i zdrave kože. Baš kao što svoju kožu njegujete izvana, raznoraznim kozmetičkim preparatima, jednako važna je i njega kože iznutra. Često o tome ne vodimo računa, no da bi naša koža bila zdrava, u organizam moramo unijeti sve važne nutrijente koji pomažu očuvati kožu, a koje je hranom gotovo nemoguće unijeti u samo jednom danu. Upravo zato su dodaci prehrani odlična alternativa. Kolagen Boost je inovativan, visokoučinkoviti, anti-age tekući dodatak prehrani koji osigurava zdravlje i ljepotu iznutra. Samo jedna doza ovog tekućeg kolagena sadrži 10 000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, MSM, vitamin C, hijaluronsku kiselinu, cink, vitamine B skupine, folnu kiselinu, biotin i niacin koji osiguravaju zdravlje i ljepotu kože, kose, noktiju i zglobova.

Back to blog