KAKO BRZINSKI OSUŠITI LAK ZA NOKTE? OVI TRIKOVI SU SPAS KADA STE U ŽURBI

Nema gore noćne more od trenutka kad pomislimo da nam se lak na noktima osušio pa nastavimo dalje s obavezama i vrlo brzo shvatimo da je sav naš trud pao u vodu. Svježe uništeni lak na noktima može poprilično izbaciti ženu iz takta, a kako vam se to ne bi dogodilo pripremili smo za vas nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći ubrzati cijeli proces sušenja laka za nokte, ali i spriječiti ovakve nezgode.

Ako nemate vremena čekati da se lak osuši i treba vam brzo rješenje, prvi i osnovni savjet je da posegnete za svjetlijim lakom za nokte. Svjetlije nijanse ili čak prozirni ili metalik lakovi odličan su izbor je se brže suše ukoliko ih nanosite u dva tanka sloja. Tamnijim nijansama je zbog jakog pigmenta često potrebno više vremena da se osuše. Također, odabirom svijetle ili prozirne nijanse sve eventualne pogreške bit će manje vidljive. Pripazite da lak nanosite u tankom sloju, a ukoliko ponavljate više slojeva, obavezno pričekajte da se lak između slojeva posuši. Nakon lakiranja noktiju dlanove je najbolje staviti na glatku površinu i pričekati dok se lak osuši. Tako ćete se prisiliti da na nekoliko minuta mirujete i ništa ne dirate dok se lak ne osuši do kraja.

5 trikova za brzo sušenje laka za nokte

1. Sušilo za kosu

Sušilo za kosu vrlo brzo će posušiti nalakirane nokte, ali uz važnu napomenu – nemojte sušenje započinjati vrućim zrakom jer bi to moglo biti kontraproduktivno. Kako biste brzo osušili lak za nokte, koristite opciju sušenja hladnim zrakom. Ukoliko vaš fen nema opciju sušenja hladnim zrakom, radije preskočite ovaj trik.

Unsplash/pure julia

2. Hladna voda

Hladni zrak brže suši lak za nokte, a isto je i s hladnom vodom. Svježe obojene nokte jednostavno umočite u zdjelu ledene vode i pričekajte otprilike jednu do dvije minute. Premda je ovo doista učinkovit trik, imajte jednu stvar na umu: hladna voda može uzrokovati brže pucanje i ljuštenje laka za nokte.

3. Brzosušeće kapi, lak ili sprej

Na našu sreću, u drogerijama postoje raznorazni proizvodi koji nam uvelike olakšavaju svakodnevicu, kao što su primjerice kapljice za brzo sušenje laka. Zahvaljujući pipeti, oni se super jednostavno i precizno nanose i obično imaju vrijeme sušenja od 60 sekundi. Postoje i varijante koje sadrže hranjive sastojke i na taj način ne samo da brzo suše lak već nokte hrane i obnavljanju. Slično kao i brzosušeće kapi, posebni završni premazi također ubrzavaju proces sušenja laka za nokte, a postoji i dosta pristupačne verzija tih proizvoda. Na tržištu postoje i sprejevi za brzo sušenje noktiju koji jednako dobro odrađuju svoj zadatak.

4. Baby ulje

Ovaj trik većini nije poznat, a mnogi se čak iznenade kada čuju da obično dječje ulje pomaže u bržem sušenju laka za nokte. Jednostavno nakapajte malo baby ulja na svježe nalakirane nokte i pričekajte minutu ili dvije. Lak bi se trebao vrlo brzo osušiti, a da je suh znat ćete kada primijetite da se ulje povlači na rubovima. Nakon toga pažljivo uklonite ulje rupčićem.

Unsplash/Kateryna Hliznitsova

5. Zamrzivač

Kao što smo već spomenuli, hladan zrak je zaista najučinkovitiji način za brže učvršćivanje laka. Ako vaše sušilo za kosu nema opciju sušenja hladnim zrakom, pokušajte ruke držati u zamrzivaču. Sigurno nije najugodnije rješenje, ali je sjajan trik ukoliko ste u žurbi i za 5 minuta morate izaći iz kuće. Nakon 2 minute u zamrzivaču, hladan zrak će pomoći da se završni sloj laka brzo stvrdne. Samo upamtite da slojevi ispod možda neće biti sto posto osušeni pa u narednih pola sata budite oprezniji.

Kako bi vaši nokti bili zdravi, lijepi i njegovani, OVDJE saznajte koje greške je poželjno izbjegavati jer uništavaju nokte. Ukoliko vas zanima koje su trendi manikure trenutno najpopularnije, kliknite OVDJE. Za čvrste i zdrave nokte isprobajte Kolagen Boost dodatak prehrani s hidroliziranim ribljim kolagenom.

RELATED ARTICLES