MAŠTAŠ O FRIZURI VICTORIJINIH ANĐELICA? EVO KAKO POSTIĆI VOLUMINOZNE VALOVE

Ravna kosa i nije baš najpraktičnija tijekom ljetnih mjeseci. Često se događa da se zbog velikih vrućina slijepi uz lice, pa u većini slučajeva završi podignuta u rep ili punđu. No ležerne kovrče itekako su idealan izbor ljetne frizure, pogotovo neodoljivi valovi koje nije nimalo teško postići, ukoliko znate pravi način. Kako postići voluminozne valove, pitate se?

Predlažemo vam ne jedan, već pet načina za brzo i efikasno postizanje valova, a na vama je da odaberete onaj koji vam se najviše dopada, najmanje uništava kosu ili vam je osobno najjednostavniji za izvesti.

 

 

Ovaj način kovrčanja nije revolucionaran, no mnogi još uvijek ne znaju za njega. Kovrče nerijetko ispadaju puno bolje i čvršće kada ih se stilizira uz pomoć pegle za kosu, negoli uz pomoć figara ili raznoraznih drugih specijaliziranih uvijača. Ono na što morate paziti prije nego što se bacite na kovrčanje jest da opranu kosu prethodno dobro posušite fenom te na nju nanesete sprej za zaštitu od topline kako je ne bi spalili. Uvojak kose zahvatite oko pegle i povlačite je prema dolje, a nikako prema gore, jer ćete na taj način postići ljepše kovrče. Ukoliko su vam previše zbijene, kosu prebacite preko glave i lagano je pročešljajte prstima kako bi oformili lijepe velike valove. Ne zaboravite nanijeti lak za kosu kako bi frizura izdržala dan.

Valovi uz pomoć uvijača za kosu

 

Ukoliko se često kovrčate kod kuće, bilo bi dobro da investirate u kvalitetan uvijač ili popularno zvani figaro. Voluminozne kovrče poput onih koje viđamo na Victorijinim anđelicama brzo i jednostavno možete postići uz pomoć uvijača sa širokim grijačem. Ukoliko je vaša kosa duga, trik je u tome da je uvijate od vrhova prema tjemenu, dok će vam kratku kosu biti puno lakše obrnuto kovrčati, od tjemena prema vrhovima.

Valovi bez izvora topline

 

Ovu frizuru idealno je raditi prije odlaska na spavanje. Nakon što operete kosu, posušite je fenom, ali uz uvjet da ostane lagano vlažna. Kosu podijelite na dva jednaka dijela, a na vrh glave položite pojas od ogrtača (poslužit će i deblje najlonke) tako da svaki kraj dodiruje kosu s lijeve i desne strane glave. Uzmite pramen kose na desnoj strani glave pa ga omotajte jednom oko ogrtača. Potom istom pramenu dodajte novi pramen i ponovno kosu omotajte oko ogrtača. Ponavljajte postupak dok vam u ruci ne ostane i posljednji pramen koji omotajte skroz do vrhova i potom, kao što je prikazano u videu, osigurajte gumicom za kosu. Isti postupak ponovite i s lijevom stranom glave. Tako smotane uvojke možete zarolati u pužiće. Ujutro, kad se probudite, dobit ćete savršeno oblikovane valove uz minimalan trud.

Valovi uz pomoć ukosnica

 

Vrlo jednostavan i jeftin način kovrčanja kose onaj je uz pomoć najobičnijih ukosnica. Pramen kose zarolajte oko kažiprsta i dobiveni pužić učvrstite ukosnicama. Isto ponovite duž cijele glave. Ujutro raspustite kosu te rukama ili četkom lagano raščešljajte lokne i poprskajte lakom za kosu.

Fen frizura

 

Kovrče dobivene uz pomoć fena i četke gotovo da se ne mogu mjeriti s bilo kojom drugom metodom kovrčanja, no ova metoda, nažalost, nije toliko jednostavna kao ostale. Uspješna fen-frizura stvar je prakse, stoga je usavršiti možete samo vježbanjem. Predlažemo vam da nabavite kvalitetnu četku za kosu i fen koji nije jako težak, jer što je fen lakši, lakše će vam biti rukovati njime. Dobro proučite video i potom isprobajte ovu metodu kovrčanja nekoliko puta, kako bi bili sigurni da radite ispravno. Potrebno je malo vremena da uhvatite ritam i da vam potezi četkom postanu rutina.

 


 

Vizualni efekt voluminoznih valova moguće je postići raznoraznim pomagalima i trikovima, no svima nama cilj bi trebao biti prvenstveno zdrava, čvrsta, sjajna i bujna kosa u čemu vam uvelike može pomoći adekvatna prehrana. Osim ispijanja minimalno dvije litre vode dnevno, vaša prehrana trebala bi se bazirati na proteinskim namirnicama koje potiču proizvodnju kolagena, a kolagen je moguće konzumirati i kao dodatak prehrani. Kolagen je najrasprostranjeniji protein u ljudskom tijelu. Nalazi se u kostima, koži, tetivama, mišićima, noktima i, naravno, kosi. Kako starimo, prirodna razina kolagena prisutnog u našem tijelu se smanjuje, a samim time kosa postaje krhka te je ima sve manje. Kada se uzima kao dodatak, kolagen podržava i povećava proteine u tijelu za ljepši i zdraviji izgled kose.

RELATED ARTICLES