RECITE ZBOGOM CELULITU UZ POMOĆ OVIH ČUDOTVORNIH PRIPRAVAKA IZ KUĆNE RADINOSTI

Jednom kada se pojavi, teško ga se riješiti, ženama predstavlja najgoru noćnu moru, a većina muškaraca ga i ne primjećuje. Pričamo, naravno, o celulitu. Vrlo su rijetke pripadnice ljepšeg spola koje se mogu pohvaliti da nemaju problema s mrskom narančinom korom na bedrima i stražnjici. Celulit je masno tkivo koje se skuplja na točno određenim dijelovima ženskog tijela (bedrima, stražnjici, ponekad oko koljena) i vrlo ga je teško ukloniti, osobito onaj koji nastaje već u pubertetu. Promjene su vidljive na sam pogled ili nakon pritiska na kožu, a izgledaju poput udubljenja na koži, odnosno najbolji je opis poput narančine kore.

Iako ga se teško riješiti, nije nemoguće. Najučinkovitija metoda rješavanja celulita je promjena prehrane bazirane na zdravim, svježim namirnicama i redovit unos vode i nezaslađenog čaja, no od velike pomoći može biti i piling tijela. Postoje određene namirnice koje imaju čudotvoran učinak kada je u pitanju borba protiv celulita, a mi vam ovog puta otkrivamo 3 domaća pripravka iz kućne radinosti koji će vam pomoći da se riješite celulita jednom zauvijek.

Čudotvoran piling s kavom

Dodajte 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja u oko 4 žlice taloga kave. Sve dobro promiješajte i vaš čarobni piling od kave je spreman! Sada je preostalo pilingom dobro izmasirati kritične dijelove tijela na kojima je vidljiv celulit. Maslinovo ulje povezuje kavu i njeguje kožu, dok kofein potiče cirkulaciju, pomažući vam da se riješite celulita. Vrlo vjerojatno ćete odmah osjetiti kako vam se koža zateže.

 

Unsplash/Sule Makaroglu

 

Piling sa smeđim šećerom i morskom soli

Pomiješajte 1 šalicu smeđeg šećera (za nježni piling bez isušivanja), 1 šalicu morske soli, 2 žlice maslinovog ili sezamovog ulja (za hidrataciju kože), 2 žlice ekstrakta vanilije, 2 žlice svježe iscijeđenog limuna i 2 žlice meda u zdjelu i dobro promiješajte. Čuvajte ovaj piling u hermetički zatvorenoj staklenoj posudi. Nanesite piling izravno na mokru kožu i kružnim pokretima ruke utrljajte u celulit. Ostavite na koži oko 5 minuta, a zatim isperite hladnom vodom.

 

Piling s pšeničnim mekinjama, kokosovim uljem i

sodom bikarbonom

Pšenične mekinje su vanjski tvrdi omotač pšeničnog zrna. Sadrže selen koji ima moćno antioksidativno djelovanje – štiti kožu od oštećenja od sunca i obiluje vitaminima E i B koji njeguju kožu. Hrani i nježno čisti kožu te je odličan u borbi protiv znakova starenja. S druge strane, soda bikarbona je natrijev bikarbonat i ima antibakterijska, antigljivična, antiseptička i protuupalna svojstva. Odličan je saveznik u borbi protiv akni i prištića. Također, svi smo svjesni prednosti kokosovog ulja. Bogat je vitaminima, vlaži kožu, odgađa proces starenja, štiti kožu od mikrobnih infekcija, obnavlja je i daje joj zdrav sjaj. Za izradu ovog pilinga pomiješajte dvije žlice pšeničnih mekinja i jednu žličicu sode bikarbone u čistu staklenu zdjelu. Smjesi dodajte jednu žličicu kokosovog ulja i dobro promiješajte (ako je potrebno, poduplajte doze). Na samom kraju dodajte vodu kako bi dobili glatku pastu i vaš piling za tijelo je spreman za korištenje.

 

Na što je još važno obratiti pažnju?

Pijte minimalno 2 l vode dnevno

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine, barem dvije litre dnevno, kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjanje toksina. To se odnosi na običnu vodu, ali i na biljne čajeve, poput čaja od koprive ili zelenog čaja, koji su sjajni pomagači za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

 

Počastite se masažama

Za uspješno uklanjanje celulita najvažnije je poboljšati cirkulaciju na kritičnim dijelovima tijela poput bedara ili stražnjice. Pojačana cirkulacija zagrijat će i razgraditi nakupine, a to možete postići dubinskim masažama. Važan učinak masaže je i iznimno poboljšanje cirkulacije koje ćete osjetiti kao trnce, toplinu i peckanje. Dugi i meki pokreti masaže stimuliraju cirkulaciju krvi i limfe. Područja zahvaćena celulitom štipkajte prstima i stišćite, a nakon toga završite masažu mekanim pokretima. Kako biste ubrzali rezultate, koristite anticelulitne preparate.

Unsplash/Roberto Nickson

 

Napravite domaću gel-kremu protiv celulita

Pomiješajte 100 g gela aloe vere i 15-20 kapi eteričnog ulja grejpa. Dobro promiješajte i pohranite u tamnu staklenu bocu. Nježno umasirajte u celulitom zahvaćena područja dok se ne upije u kožu. Ovaj gel je najbolje nanositi navečer, tako da eterično ulje grejpa ne dođe u dodir sa suncem, jer ulje citrusa u kombinaciji sa suncem može izazvati iritacije na koži.

 

Isprobajte hidroterapiju

Napunite kadu toplom vodom i dodajte anticelulitno aromaterapijsko ulje. U vodi nemojte provesti više od pet minuta. Masirajte kritična područja snažnim mlazom tople vode, počevši od stopala prema gore. Zatim isti postupak ponovite s hladnom vodom.

 

Pripazite na prehranu

Izbjegavanje masne i slane hrane važan je preduvjet ukoliko se želite riješiti celulita. Izbjegavajte crveno meso, masnu riječnu ribu, punomasne mliječne proizvode i rafinirane namirnice od žitarica. U prehranu unesite što više sirovog voća i povrća, pijte dosta vode i zelenog čaja. Osim toga, biljke koje stimuliraju perifernu cirkulaciju, poput ružmarina, ljute paprike, maslačka ili koprive, mogu biti odlična pomoć u borbi protiv celulita. Uklanjanjem toksina koji se nalaze u masnom tkivu poboljšava se dovod kisika, a svakako se preporučuje izbjegavanje obilnih obroka u kasnijim večernjim satima.

Nadomjestite izgubljeni kolagen

Iako stoji da ako imate više pohranjenih masnih stanica, imate i više šanse za razvoj celulita, no činjenica je da celulit imaju čak i mršavice. Celulit se ne pojavljuje zbog prevelike količine masti, već zbog porušene strukture stanica kože i vezivnog tkiva. Mršavljenjem ćemo smanjiti količinu masnog tkiva, kilograme i obujam tijela, no nećemo smanjiti celulit. On nije povezan s masnim tkivom u potkožju. Upravo je kolagen važan građevni dio svih vezivnih tkiva u tijelu. Poznato je da se kolagen s godinama smanjuje pa je potpuno logično da žena u 30-ima ili 40-ima više neće imati savršeno glatku kožu bez celulita kao u tinejdžerskim danima, no dobra je vijest da je izgubljeni kolagen moguće nadomjestiti. Isprobajte Kolagen Boost tekući dodatak prehrani koji sadrži čak 10 000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena u jednoj dozi.

RELATED ARTICLES