TIKTOK BEAUTY TRENDOVI ZA 2022. KOJE VRIJEDI POGLEDATI I ISPROBATI

Nekad je TikTok bio rezerviran za rasplesane tinejdžere koji su željeli naučiti nove plesne pokrete, no vremenom je ova popularna društvena mreža zadobila povjerenje i starijih generacija koje su u njoj vidjele odličnu priliku da sa svijetom podijele svoju kreativnost, znanje i trikove. TikTok je danas pravi rasadnik savjeta iz svijeta gastronomije, ljepote, interijera, mode, putovanja i mnogočega drugog, a možda najviše zanimanja izazivaju raznorazni beauty trendovi koji se rađaju upravo na TikToku i otuda šire svijetom nevjerojatnom brzinom.

Pojedini beauty trikovi imaju i po nekoliko milijuna pregleda, što dovoljno govori o tome koliko su popularni, a ovog puta s vama smo odlučili podijelili 10 najzanimljivijih koje sasvim sigurno vrijedi pogledati i isprobati.

Staklenasta kosa bez peglanja

Iako pegla ima moć savršeno izravnati kosu i učiniti je sjajnom i glatkom, znamo koliko je štetna za kosu. Tiktokerica Andrea Mura ima puno bolje rješenje koje je pokazala u videu. Ona za ravnanje kose koristi poseban sprej za ravnanje kose brenda Color WOW kojim prvo obilno pospreja kosu, a zatim je isfenira pomoću velike, okrugle četke. Rezultat je zaista oduševljavajući.

@andreamura_ My 5th grade self wishing this existed sooner #straighthair #dreamcoat #hair #hairtok #LIKEABOMBSHELL #hairstylist #fy #fyp ♬ IDGAFBoyWithUke

Konturiranje za početnike

Ako ste se ikada mučili s konturiranjem lica i nikada zapravo niste naučili pravilno naglasiti jagodične kosti, ovaj beauty trik sigurno će vam pomoći da popravite svoje vještine šminkanja. Megan Lavallie podijelila je sa svojim pratiteljima na TikToku video u kojem objašnjava kako je najpouzdanije rješenje nanijeti tekući bronzer u obliku točke na sredini obraza, točno na mjestu gdje obraz dodiruje zube, baš kao što je pokazala u videu. Zatim širokom četkicom lagano izblendajte bronzer kružnim pokretima u smjeru jagodica.

@meganlavallie sometimes a straight line from your ear can look a little intense #contourhacks #contour #makeup ♬ Elevator Music – Bohoman

Vazelin kao noćna maska za lice

Takozvana slagging tehnika uključuje premazivanje vlažnog lica okluzivnom njegom poput vazelina netom prije spavanja. Proizvod će djelovati kao barijera, osigurajući da vlaga ostaje zarobljena u koži. Ako ne možete zamisliti odlazak na spavanje s bogatim slojem vazelina na licu ili se ježite od pomisli na masne mrlje na jastučnicama, pokušajte vazelin nositi preko dana, nekoliko sati. Isti princip vrijedi i za kosu.

 

@ericanic0le Glass skin 🤝 slugging #slugging #cerave #glassskin #ceravehealingointment #sluggingroutine #acne #texturedskin #acnetransformation #skintransformation #acnetips #skincaretips #skincare #skincare101 #skincareproducts #skincarehacks #skinpicking #acnetreatment #acnetips ♬ long way 2 go remix – 𝘦𝘥𝘪𝘵𝘴𝘭𝘢𝘺𝘻 ༊*

Roler za uklanjanje viška masnoće s lica

Ovaj je proizvod oduševio sve one s masnijom kožom. Zgodni mali Revlonov valjak potrebno je samo nanijeti na masnije dijelove na licu, a on poput čarobnog štapića upija višak ulja i znoj s kože. Jednako funkcionira na podlozi s tekućim puderom i bez njega, stoga je odličan dodatak torbici ako idete na vjenčanje i želite popraviti makeup ili ako na godišnjem odmoru želite postići prirodan look bez pretjeranog sjaja. Tiktokerica Rose Siard podijelila je svoje oduševljenje rolerom s pratiteljima i zaradila gotovo 50 tisuća lajkova.

 

@roseandben Ok, I’m surprised 😱 #viralmakeup #BenefitOfBrows #BillboardNXT ♬ original sound – Rose Siard

 

‘No makeup’ makeup u tri koraka

Video koji je izazvao veliku pažnju svakako je onaj tiktokerice Danielle Marcan koja je otkrila kako postiže svoj ‘no makeup’ makeup, idealan za vruće ljetne dane. Cilj je da vaše lice izgleda kao da je u potpunosti bez makeupa, što nije uvijek tako lako postići. Često se događa da žene pretjeraju s količinom šminke pa Danielle savjetuje da se držite tri proizvoda – korektora, maskare za obrve i sjajila. Nakon što je koža hidratizirana, nanesite korektor za točke na licu na kojima želite sakriti nepravilnosti i potom izblendajte. Sljedeći korak uključuje češljanje obrva. Možete koristiti maskaru za obrve u nijansi vaših obrva ili običnu četkicu za obrve, no trik je u tome da dlačice češljate prema gore. Na samom kraju nanesite malo prozirnog sjajila i – voilà! Prirodni makeup je postignut!

 

@daniellemarcan no makeup makeup. should I post part 2? Ib @xolizahbeauty #makeup #beauty #makeuproutine ♬ original sound – xolizahbeauty

 

Sjenilo kao sjajilo za usne

Najviše volimo kada jedan makeup proizvod možemo koristiti na više načina. Na tržištu postoje razni višenamjenski proizvodi poput primjerice rumenila i ruža u jednom, no nedavno nam je Mireya Rios otkrila super trik kako sjenilo za oči u nekoliko sekundi pretvoriti u sjajilo za usne. Prstom uzmite malo sjenila i nanesite ga na ruku, a potom u to utrljajte balzam za usne u sticku i nanesite na usne. Balzam će učinkovito upiti sjenilo i pretvoriti ga u sjajilo u boji. Genijalno!

@mireyarios Tag a friend 🙂 #lips #lipgloss #makeuphack #hacks #coolhack #diy #diyproject #diyhow #diymakeup #beautyhacks #beauty #beautyguru #beautytipsbymireya ♬ original sound – Mireya Rios

 

Konturiranje nosa olovkom za oči

Ako pri ruci nemate bronzer kojim možete konturirati nos, poslužit će bilo koja smeđa ulovka za oči. Olovkom iscrtajte dvije okomite linije duž lijeve i desne strane kosti, jednu vodoravnu pri vrhu nosa i dvije linije kako bi izdužili same nosnice, a potom sve dobro izblendajte beauty blenderom, kao što je to učinila tiktokerica u videu. Na taj način će nos izgledati vizualno sitnije i uže.

@wahmeko #nosecontour @Kulfi ♬ original sound – Luke

 

Wow efekt trepavica

Tiktokerica koja vodi profil Slaybyjess snimila je kratki tutorijal u kojem objašnjava kako postići wow efekt trepavica. Trepavice prvo uvije uvijačem i nanese tanki sloj maskare kako bi ih uvila i izdužila, a potom umjesto cijelih umjetnih trepavica na kapke nalijepi pola trepavica. Jednostavno ih odreže škarama po sredini i zalijepi na vanjsku stranu kapka. Oči na ovaj način poprimaju seksi mačkasti izgled, a trepavice izgledaju puno prirodnije nego kada se koriste cijele trepavice.

@slaybyjess Half lashes are the best for beginners #fyp #foryou #lashestutorial #falselashes #makeuptutorial #naturalmakeup ♬ Quien Piensa en Ti – Remastered – El Trono de México

 

Tantouring

TikTok je izrodio još jedan beauty trend o kojem svi bruje, a riječ je o tantouringu – hibridnoj tehnici koja je nastala konturiranjem pomoću proizvoda za samotamnjenje. Na dijelove lica koje inače volite osjenčati bronzerom kao što su jagodice, nos i čelo pomoću kista ili beauty blendera umasirajte kremu ili pjenu za samotamnjenje i pustite da odradi svoju čaroliju. Tiktokerica Freya to je učinila pomoću pjene za samotamnjenje, a u videu je pokazala i završni rezultat.

 

@freyatidy Ad Tantour my face with me using revolutions aqua tanning mouse 🧚🏼‍♂️🌱✨💕🫶🏼💫 @REVOLUTION #revolutiontan ♬ Lazy Sunday – Official Sound Studio

 

Kako osigurati dugu kosu kopčom

Kopče za kosu ponovo proživljavaju svojih 5 minuta slave, što smo vam nedavno otkrili u jednom od ranijih članaka, a sada ćemo vam otkriti kako pomoću kopče osigurati dugu kosu, a da frizura pritom izgleda chic. Pažljivo gledajte video tiktokerice Amy koja se služi super trikom.

@amyflightx This is a game changer #fyp #fy #clawclip #clawgrip #hairtutorials ♬ Good Days – SZA

RELATED ARTICLES