ZA BOB FRIZURU STE ČULI, ALI JESTE LI ČULI ZA SCANDI BOB KOJI JE PREPLAVIO DRUŠTVENE MREŽE?

Skandinavska moda nikad nije bila popularnija. Slojevito odijevanje, koje je godinama bilo zaštitni znak skandinavskih trendseterica, trenutno je veliki hit u svijetu, a sve veću popularnost na modnoj sceni uživaju i skandinavski brendovi, o čemu svjedoče ne samo brojne trendseterice koje ih odabiru, već i ogroman porast interesa za tjednima mode u Kopenhagenu, Stockholmu i Oslu.

Paralelno s popularnosti skandinavskih brendova rasla je i popularnost skandinavskih influencerica koje su skandinavsku modu zagovarale na svakom koraku. Svijet je odjednom poželio crpiti inspiraciju od visokih, plavokosih Skandinavki. Žene zanima, ne samo što one nose, već i koje su njihove beauty navike, koju kozmetiku koriste i koje frizure nose.

Upravo su one zaslužne za brojne trendove, a posljednji u nizu je takozvani Scandi bob. Čuli smo za razne vrste boba koji već godinama unazad ne silazi s trona, držeći titulu najpopularnije frizure, no Scandi bob potpuna je novost, a postao je popularan jer je chic, laska svakom obliku lica i ne zahtjeva mnogo održavanja. Što jedna žena može više od ovog poželjeti?

 

 

Frizure oko kojih ne treba puno truda i koje se vrlo lako stiliziraju najpopularnije su ljeti, kada svaki slobodan trenutak želimo provesti na plaži pa je sada idealno vrijeme da isprobate Scandi bob koji je posljednjih tjedana preplavio društvene mreže. Prema pisanju portala Glamour, Scandi bob nose sve cool djevojke na Instagramu.

”Scandi bob rezan je točno ispod linije čeljusti te je idealan za one koji žele nešto dužu varijantu boba. Uokviruje lice i ističe njegove linije, a oni koji žele nešto posebnije, mogu isprobati i pramenove na prednjim dijelovima kose s kojima će frizura dobiti svjetliji okvir”, pojašnjava stručnjakinja za Glamour.

 

 

Tajna dobrog izgleda ove frizure je u razdjeljku koji je ležerno “prebačen”, a kosi daje volumen i moderan prizvuk. Bob je, ističe stručnjakinja, vrlo lako održavati, a super je izbor i za visoke temperature. Također, zbog razdjeljka koji nije strogo definiran, kosa izgleda vrlo opušteno i prirodno. Prilikom oblikovanja, ključno je kosi dodati volumen, a kod feniranja sve što trebate je velika četka. Kad sušite dio oko razdjeljka, fen usmjerite u suprotnom smjeru kako biste postigli željeni efekt.

Kao još jednu prednost frizure, stručnjakinja ističe i njezinu duljinu, jer je kosa i dalje dovoljno dugačka da je, kad to poželite, podignete u niski rep ili punđu.

 

RELATED ARTICLES