ZAŠTO SU VITAMINI B KOMPLEKSA BITNI ZA ZDRAVU KOŽU?

Iako svi vitamini B skupine djeluju zajedno s enzimima kako bi podržali funkcije vašeg tijela na razne načine, od prijenosa hranjivih sastojaka kroz tijelo do oslobađanja energije iz ugljikohidrata i masti, svaki od njih ima svoje posebne prednosti:

Vitamin B1 (tiamin): Tiamin je dobar za crvenu, nadraženu ili suhu kožu te kožu sklonu aknama. Također djeluje na smanjenje bora i nabora na licu.

Vitamin B2 (riboflavin): B2 može pomoći u poboljšanju tonusa kože ili učiniti kožu sjajnijom pa je izvrstan vitamin za suhu kožu ili akne.

Vitamin B3: Vitamin B3 podržava prirodnu obranu vaše kože. Pomaže u zaštiti od stresnih faktora iz okoline i poboljšava izgled i teksturu zrele, suhe i osjetljive kože.

Vitamin B5 (pantotenska kiselina): Borite se sa suhom kožom, suhoćom ili gubitkom elastičnosti? Vitamin B5 je izvrsna opcija za održavanje hidratacije i podatnosti kože. Pantotenska kiselina uravnotežuje kožu i smiruje pojavu crvenila i upala.

Vitamin B6 (piridoksin): Ovaj vitamin B pomaže umanjiti učinke hormonske neravnoteže, što može dovesti do izbijanja akni. Koristite B6 za suzbijanje hormonalnih akni, upala i crvenila.

Vitamin B7 (biotin): Biotin daje koži prirodno revitaliziran izgled, izvstan je za suhu i stariju kožu.

Vitamin B9 (folna kiselina ili folat): B9 pomaže da se koža čisti. Pokušajte ga uvesti u prehranu ako imate česte akne ili kongestije.

Vitamin B12 (kobalamin): B12 pojačava zdravlje suhe i zrele kože, također pomaže umanjiti vidljivost tamnih mrlja i neujednačenog tona kože.

Prehrana zdravom cjelovitom hranom trebala bi tjelu omogućiti da koristi sve ove prednosti vitamina B. Ali koliko je dovoljno, i kada je vrijeme za dopunu?

Ako ne dobivate dnevnu preporučenu vrijednost svakog od vitmina B, možda je vrijeme za dodavanje B-kompleksa u vašu prehranu u obliku dodatka prehrani. Iako stručnjaci kažu da je najbolje vitamine B koristiti iz hrane, ako vaša prehrana ne sadrži dovoljno ili vam nedostaje neki od vitamina B, onda bi dodavanje moglo biti razumna opcija. Uvijek se obratite svom liječniku prije nego započnete koristiti novi dodatak i pobrinite se za kupnju od pouzdanog dobavljača.

RELATED ARTICLES