KOLAGEN BOOST

Sve što te zanima možeš pronači na jednom mjestu. Ako ne pronađeš odgovor slobodno nas kontaktiraj na pitanja@kolagenboost.com.

Jeli istina da naše tijelo starenjem gubi kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu i ključni je sastojak svih vezivnih tkiva. Moderna prehrana sadrži nažalost minimalno kolagena. Prirodna proizvodnja kolagena u organizmu opada za čak 1% godišnje već nakon navršene 20. godine života, ali naša potreba za njim se povećava s vremenom. Do 40. godine proizvodnja kolagena opadne do 20%.Kolagen Boost je namjenjen svima koji žele održati ili popraviti zdravlje i ljepotu svoje kože, kose i noktiju kao i svima koji u ranoj dobi imaju probleme s kožom i aknama. Kolagen Boost rješava problem deficita kolagena i omogućava da koža, kosa, nokti i zglobovi ostali vitalni.

Što sadrži Kolagen Boost?

50 ml proizvoda sadrži 10.000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, 200 mg vitamina C, 100 mg hijaluronske kiseline, 500 mg MSM-a, 50 μg biotina, sve vitamine B kompleksa, folnu kiselinu i cink.

Zašto Kolagen Boost ima bolje djelovanje od drugih dodataka prehrani s kolagenom?

Dnevna doza sadrži sve dnevne potrebe odrasle osobe za vitaminom C, svim vitaminima B kompleksa, cinkom, folnom kiselinom, sadrži čak 10 000 mg ribljeg kolagena tipa I i 500 mg MSM-a. Tajna našeg proizvoda je idealni odabir i omjer svih sastojaka koji su spojeni zajedno kako bi apsorpcija kolagena bila što veća. Kolagen Boost je pravo malo postrojenje za proizvodnju kolagena u boci od 500 ml.

Kakav je okus Kolagen Boosta?

Ako ste već probali piti druge dodatke prehrani na bazi kolagena i odustali zbog neugodnog okusa, ili se tjerate da pijete kolagen sa začepljenim nosom, sada je pravo vrijeme da vratite kolagen u prehranu. Kolagen Boost ima ugodan okus naranče i narančasto je zlatne boje. Kolagen Boost je razvijan dugo vremena upravo zato što smo željeli razviti super snažnu formulu uz dobar okus proizvoda. Nešto što pijemo svaki dan želimo da bude djelotvorno, ali i ukusno.

Gdje se proizvod Kolagen Boost?

Ponosni smo što je ovo proizvod koji je razvijen i proizveden u Hrvatskoj. Radili smo brojna istraživanja s timom stručnjaka te više od dvije godine testirali proizvod kako bi mogli proizvesti djelotvorni tekući riblji kolagen s idealnim omjerom vitamina, minerala i kolagena po najvišim svjetskim standardima.

Koji se kolagen koristi u Kolagen Boostu?

Koristimo hidrolizirani riblji kolagen tipa I brenda Naticol® koji se pokazao kao najbolji za kosu, kožu, nokte i zglobove. Studija objavljena 2018. godine u Juniper Online Journal of Case Studies otkrila je da mala doza peptida kolagena iz ribe tipa I brenda Naticol®, može smanjiti pojavu bora, finih linija i suhoće kože kod zrelih žena. Rezultati studije pokazuju da čak i niska doza Naticola od 2,5 g može vidljivo smanjiti znakove starenja kože. Kolagen Boost koristi upravo Naticol® hidrolizirani riblji kolagen, a u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži čak 10 g kolagena, 4 puta više nego u objavljenoj studiji.

Je li kolagen u Kolagen Boostu hidroliziran?

Da, naš kolagen je hidroliziran, može se piti samostalno, a lako se doda bilo kojem toplom ili hladnom napitku ili u smoothie. Okus našeg proizvoda je naranča.

Koje su prednosti kolagena tipa I?

Kolagen tipa I gradivni je element strukture naše kože, čineći oko 80% dermalnog sloja naše kože. Naše tijelo prirodno proizvodi kolagen, ali njegova se proizvodnja počinje smanjivati kako starimo. Pokazalo se da je dodatak kolagena koristan za održavanje zdrave i hidratizirane kože. Morski (riblji) kolagen sastoji se od kolagena tipa I i bogat je jedinstvenim aminokiselinama koje utječu na zdravlje kože, kose, noktiju i zglobova i potiču prirodnu proizvodnju kolagena u tijelu.

Kada mogu očekivati rezultate?

Prve rezultate možete vidjeti već nakon mjesec dana uzimanja. Svaka osoba ima različitu potrebu za kolagenom ovisno o godinama, prehrambenim i životnim navikama. Kod nekih pojedinaca se efekt vidi jako brzo, a kod drugih je potrebno malo više vremena za vidljive rezultate.

Koliko dugo traju rezultati korištenja kolagena?

Vaše tijelo prirodno svakodnevno proizvodi kolagen, uzimanje dodatnog možete smatrati kontinuiranim postupkom recikliranja i obnavljanja prirodnog kolagena jer se dio kolagena u vašem tijelu zamjenjuje svaki dan. Kada svakodnevno koristite ovaj proizvod opskrbljujete svoje tijelo hranjivim sastojcima koji podržavaju novu proizvodnju kolagena. Kao i svakom prehrambenom pristupu, potrebno je vrijeme da hranjive tvari potaknu prirodni proces obnove vašeg tijela. Kad prestanete koristiti kolageni, više ne pružate tijelu istu hranjivu podršku za svakodnevno obnavljanje kolagena.

Je li Kolagen Boost veganski proizvod?

Ne, naš proizvod je vegetarijanski, ali sadrži ribu.

Koristi li Kolagen Boost umjetna sladila?

Ne, jedini zaslađivaći koje smo koristili su stevia i sorbitol. Stevia je slađa od šećera čak 200 do 400 puta. Stevia je prirodni zaslađivač, za razliku od šećera ne izaziva karijes, nema kalorija, glikemijskog indeksa ni štetnih nuspojava poput umjetnih zaslađivača te je otporna na visoke temperature. Sorbitol, poliol ili šećerni alkohol, je zaslađivač koji je slađi od saharoze, a kalorijska vrijednost mu je za 1/3 manja. Ugodnog je okusa, ne pogoduje razvoju karijesa i koristan je oboljelima od dijabetesa.

Koje je tipično vrijeme obrade narudžbe i dostave?

Pored vremena prijevoza za svaki način otpreme, molimo pričekajte 1-2 radna dana za obradu vaše narudžbe. Nakon što je narudžba poslana, dobit ćete broj potvrde.

Provodite li ispitivanje svojih proizvoda?

Testiramo svaku seriju proizvoda na mikrobiološke komponente. Za provođenje ovih testova koristimo neovisne, certificirane laboratorije treće strane.

Koliki je rok trajanja?

Rok trajanja je jasno ispisan na dnu svake kutije s proizvodom. Proizvod je najbolje upotrijebiti u roku od dvije godine od dana proizvodnje.

U kojim uvjetima čuvati proizvode nakon otvaranja?

Preporuča se čuvati na temperaturi do 25°C, na tamnom mjestu. Može se čuvati i u hladnjaku.

Kolagen Boost je više od anti-age dodatka prehrani.

Osim što pozitivno djeluje na kožu, kosu, nokte, zglobove i zube Kolagen Boost sadrži vitamine i minerale koji pozitivno utjeću na imunitet, djeluju protuupalno, pomažu kod simptoma alergijskih reakcija te imaju brojne druge prednosti. Kolagen Boost je imunokozmetički proizvod koji ne samo da pomaže očuvati ljepotu već holističkim pristupom pomaže oko cjelokupnog zdravlja tijela iznutra prema vani. Težimo prema tome da sastojci u našim proizvodima djeluju sinergijski za najbolje rezultate.

KOLAGEN NUTRIAGE

Sve što te zanima možeš pronači na jednom mjestu. Ako ne pronađeš odgovor slobodno nas kontaktiraj na pitanja@kolagenboost.com.

Jeli istina da naše tijelo starenjem gubi kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu i ključni je sastojak svih vezivnih tkiva. Moderna prehrana sadrži nažalost minimalno kolagena. Prirodna proizvodnja kolagena u organizmu opada za čak 1% godišnje već nakon navršene 20. godine života, ali naša potreba za njim se povećava s vremenom. Do 40. godine proizvodnja kolagena opadne do 20%.Kolagen Boost je namjenjen svima koji žele održati ili popraviti zdravlje i ljepotu svoje kože, kose i noktiju kao i svima koji u ranoj dobi imaju probleme s kožom i aknama. Kolagen Boost rješava problem deficita kolagena i omogućava da koža, kosa, nokti i zglobovi ostali vitalni.

Koja je razlika Kolagen Nutriagea u odnosu na Kolagen Boost?

Razlika u odnosu na Kolagen Boost je obogaćen sastav, novi okus, nova formula za još bolje i brže djelovanje na kožu, kosu, nokte.

Kako kolagen može pomoći mome tijelu?

Collagen Nutriage je inovativni funkcionalni nutrikozmetički proizvod za prirodno zdravlje kože, kose i noktiju.

Kolagen se pretežno nalazi u vezivnom tkivu tijela, a zbog svoje vlaknaste strukture sastavni je potporni element za mišiće, kosti i ligamente. Također je iznimno bitan za zdravlje zglobova.

Kolagen daje snagu određenim dijelovima tijela, poput noktiju i važan je za jaku, zdravu kosu. Kako starimo, naša sposobnost proizvodnje kolagena značajno se smanjuje i stoga suplementacija s visoko bioraspoloživim hidroliziranim kolagenom kao što je Collagen Nutriage može biti vrlo korisna za cijelo tijelo.

Zdravlje zglobova

Studije su otkrile da kolagen može pomoći u smanjenju boli, otekline i ukočenosti zglobova (Bruyère i sur., 2012.) i može biti posebno koristan za one s reumatoidnim artritisom (Barnett i sur., 1998.). Istraživanja su pokazala da kolagen pozitivno utječe na zglobove poboljšavajući gustoću hrskavice u zglobovima (McAlindon i sur., 2011.).

Fleksibilnost i mobilnost

Dodavanje kolagena u prehranu može poboljšati fleksibilnost i mobilnost (Moskowitz i sur., 2000; Carpenter i sur., 2005), što je posebno važno za održavanje aktivnog i zdravog načina života. Povećana elastičnost krvnih žila može pomoći u smanjenju rizika od stvrdnjavanja arterija i povezanih srčanih bolesti (McEniery i sur., 2007.).

Kosa

Kolagen je važan element za zdrav i snažan rast kose. Suplementacija kolagenom tijekom 62 dana rezultirala je povećanjem debljine i snage kose, a nakon prestanka suplementacije, debljina kose se vratila na prvobitnu razinu (Scala i sur., 1976.).

Nokti

Kao i kod kose, kolagen je sastavni dio jakih, zdravih noktiju. Istraživanja su pokazala da su osobe s lomljivim noktima uzimale 7 g kolagena dnevno nakon čega je 86% sudionika vidjelo poboljšanje kvalitete svojih noktiju. Kada su prestali sa uzimanjem kolagena, defekti noktiju su se vratili (Rosenberg i sur., 1957.).

Zarastanje rana

Nakon tretmana frakcijskom fototermolizom, polovica pacijenata primala je 3 g kolagenskog peptida svaki dan tijekom 4 tjedna. Rezultati su pokazali da su do trećeg dana oni koji su uzimali kolagen imali značajno bolju hidrataciju kože. Nadalje, do 14. dana elastičnost kože značajno se poboljšala u ovih bolesnika u usporedbi s kontrolnom skupinom (Choi i sur., 2014.).

Gubitak težine

Dobro je poznato da je hidrolizirani kolagen vrlo učinkovit u suzbijanju apetita, te stoga suplementacija može pomoći u gubitku težine (Martin, 2001.).  

Zašto je baš ova kombinacija sastojaka toliko močna?

Svaki sastojak koji smo koristli ima znanstvenu podlogu. Prije nego smo odlučili sve sastojke spariti radili smo intenzivno na proučavanju znanstvenih radova i ispitivanja za svaki sastojak pojedinačno što nas je nakon jednogodišnjeg istraživanja i razvoja dovelo do ove jedinstvene i inovativne formule koja ima iznimno snažno djelovanje na zdravlje kože, kose, noktiju, ali i cijeloga tijela. Više o sastojcima koje smo koristili pronađi u nastavku:

KURKUMIN

Potiče obnovu kože te ima jako protuupalno, antimikrobno i antioksidativno djelovanje pa smanjuje oksidativni stres u organizmu. Kurkumin može pomoći kod akni, psorijaze, alopecije, atopijskog dermatitisa, a postoje dokazi kako kurkumin djeluje sinergijski s kolagenom.

ASTAKSANTIN

Smanjuje radikale u koži, što sprječava gubitak vode iz kože i čini ju hidriranom. Ima dokazan protektivni efekt kod fotostarenja (čuva kolagen od oštećenja uzrokovanih UV zrakama). Djeluje sinergijski s kolagenom te smanjuje stupanj nastanka bora.

EKSTRAKT ŠIPKA

Stimulira regeneraciju stanica epidermisa kože, povećava cirkulaciju i potiče zacijeljivanje ožiljaka te smanjenje hiperpigmentacije dok obnova epidermisa smanjuje nastanak bora i djeluje antioksidativno. Naš ekstrakt šipka je standardiziran na 40% elaginske kiseline, a većI udio elaginske kiseline povezuje se s boljom zaštitiom od fotostarenja.

RIBLJI KOLAGEN

Nutriage pripravak sadrži visoku dozu ribljeg kolagena – 10 000mg što dokazano može utjecati na elastičnost i hidraciju kože. Starenjem se gubi kolagen iz kože, koža postaje suha i bore nastaju brže, a konzumacijom kolagena potiče se stvaranje prirodnog kolagena u koži te dodatno stvaranje elastina i fibrilina, čije strukture čine kožu punijom, elastičnijom, hidriranijom i smanjuju stupanj nastanka bora.

MSM

MSM služi i kao donator sumpora, pa ‘’čuva’’ prirodni keratin koji je strukturni protein kože, kose i noktiju. Potiče sintezu glutationa koji ima jako antioksidativno djelovanje što smanjuje oksidativni stres u organizmu koji potiče stvaranje bora. MSM u kombinaciji s vitaminom C potiče stvaranje kolagena.

HIJALURONSKA KISELINA

Ima sinergijsko djelovanje s kolagenom; hijaluronska kiselina potiče zadržavanje vode u koži što dodatno utječe na efekt punije, hidriranije kože te smanjuje rizik od nastanka bora.

VITAMIN A

Vitamin A djeluje fotoprotektivno, štiti kožu od starenja uzrokovanog UV zrakama te time smanjuje stupanj nastanka bora. Stimulira fibroblaste, odnosno potiče nastanak kolagena u koži.

 

VITAMINI B SKUPINE (B KOMPLEKS)

Vitamini B skupine dokazano smanjuju suhoću kože, pa time i stupanj nastanka bora. Biotin je prirodni sastojak kose, kože i noktiju, a suplementacija biotinom može povećati čvrstoću istih. Nutriage osigurava preporučeni dnevni unos za B kompleks.

VITAMIN C

Potiče stvaranje kolagena, potreban je za sintezu kolagena iz prokolagena,  ima fotoprotektivno djelovanje, – ima jako antioksidativno djelovanje. Djeluje sinergijski s vitaminom E i u kombinaciji pokazuje vrlo snažno fotoprotektivno djelovanje.

VITAMIN D

Deficit vitaminom D je vrlo čest, a povezan je s većim rizikom od stvaranja bora. Djeluje fotoprotektivno, ‘’čuva’’ kolagen od raspadanja pod utjecajem UV zraka.

VITAMIN E

Čini kožu punom, elastičnom i smanjuje suhoću kože, djeluje fotoprotektivno i antioksidativno, hiperpigmetaciju kože.

CINK

Bitan je za formaciju kolagena i keratina u koži, kosi, noktima. Djeluje protuupalno na ožiljke, akne i ostale nepravilnosti na koži te djeluje fotoprotektivno.

Zanima te znanstvena podloga iza Kolagen Nutriagea?

Naša formula je tajna, ali mi tajni nemamo :). Dajemo ti na uvid svu znanstvenu dokumentaciju iz koje smo crpili ideje za naš proizvod. Dokumentacija je obuhvatna i pruža još jedan dokaz da je naš proizvod znanstveno utemeljen i djelotvoran.
Potraži sve znanstvene radove koji znanstveno dokazuju djelotvornost proizvoda na linovima u nastavku:

• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33445474/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27559512/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789494/
• https://bmcwomenshealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12905-020-00930-w
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3042365/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3583884/
• https://bmcgeriatr.biomedcentral.com/articles/10.1186/1471-2318-14-103
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2912737/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17921406/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8869680/
• https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780815515845500120
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6204628/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29672394/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2104003/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10692106/#:~:text=aged%20human%20skin
• ,Vitamin%20A%20antagonizes%20decreased%20cell%20growth%20and%20elevat
• d%20collagen%2Ddegrading,in%20naturally%20aged%20human%20skin
• https://academic.oup.com/asj/article/30/1/74/199813
• https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/0005276087900257
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4110621/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5871318/
https://www.dovepress.com/oral-hyaluronan-relieves-wrinkles-a-double-blinded
• placebo-controlled–peer-reviewed-fulltext-article-CCID
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18208600/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32083522/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32017646/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31096622/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31627309/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4745978/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8401832/
• https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780702034251000234
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4860369/
• https://www.hpcimedia.com/images/PDF/Astaxanthin.pdf
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5946307/
• https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5018571/
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29690549/
https://www.researchgate.net/publication/225832902_Collagen
• curcumin_interaction_-_A_physico-chemical_study
• https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16770527/

Koji se kolagen koristi u Kolagen Nutriageu?

Koristimo hidrolizirani riblji kolagen tipa I brenda Naticol® koji se pokazao kao najbolji za kosu, kožu, nokte i zglobove. Studija objavljena 2018. godine u Juniper Online Journal of Case Studies otkrila je da mala doza peptida kolagena iz ribe tipa I brenda Naticol®, može smanjiti pojavu bora, finih linija i suhoće kože kod zrelih žena. Rezultati studije pokazuju da čak i niska doza Naticola od 2,5 g može vidljivo smanjiti znakove starenja kože. Kolagen Boost koristi upravo Naticol® hidrolizirani riblji kolagen, a u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži čak 10 g kolagena, 4 puta više nego u objavljenoj studiji.

Kada mogu očekivati rezultate?

Prve rezultate možete vidjeti već nakon mjesec dana uzimanja. Svaka osoba ima različitu potrebu za kolagenom ovisno o godinama, prehrambenim i životnim navikama. Kod nekih pojedinaca se efekt vidi jako brzo, a kod drugih je potrebno malo više vremena za vidljive rezultate.

Koliko dugo traju rezultati korištenja kolagena?

Vaše tijelo prirodno svakodnevno proizvodi kolagen, uzimanje dodatnog možete smatrati kontinuiranim postupkom recikliranja i obnavljanja prirodnog kolagena jer se dio kolagena u vašem tijelu zamjenjuje svaki dan. Kada svakodnevno koristite ovaj proizvod opskrbljujete svoje tijelo hranjivim sastojcima koji podržavaju novu proizvodnju kolagena. Kao i svakom prehrambenom pristupu, potrebno je vrijeme da hranjive tvari potaknu prirodni proces obnove vašeg tijela. Kad prestanete koristiti kolageni, više ne pružate tijelu istu hranjivu podršku za svakodnevno obnavljanje kolagena.

Je li Kolagen Nutriage veganski proizvod?

Ne, naš proizvod je vegetarijanski, ali sadrži ribu.

Koristi li Kolagen Nutriage umjetna sladila?

Ne, jedini zaslađivači koje smo koristili su stevia i sorbitol. Stevia je slađa od šećera čak 200 do 400 puta. Stevia je prirodni zaslađivač, za razliku od šećera ne izaziva karijes, nema kalorija, glikemijskog indeksa ni štetnih nuspojava poput umjetnih zaslađivača te je otporna na visoke temperature. Sorbitol, poliol ili šećerni alkohol, je zaslađivač koji je slađi od saharoze, a kalorijska vrijednost mu je za 1/3 manja. Ugodnog je okusa, ne pogoduje razvoju karijesa i koristan je oboljelima od dijabetesa.

Jeli Kolagen Nutriage nutrikozmetički proizvod?

Da, Nutriage je nutrikozmetički proizvod koji djeluje na zdravlje kože, kose i noktiju iznutra prema vani, ali sadržaj Kolagen Nutriagea je toliko bogat da sadrži bitne aktivne tvari koje djeluju na sveobuhvatno zdravlje tijela.

Što je to nutrikozmetika?

Nutrikozmetika je pristup njezi kože, kose, noktiju i sveobuhvatnog zdravlja iznutra prema vani. Da bi potpuno razumjeli nutrikozmetiku trebate potpuno revidirati svoj pristup ljepoti. Umjesto nanošenja kreme ili maske za privremeno uklanjanje nedostataka, nutrikozmetika ima za cilj “liječenje” iznutra s vidljivim rezultatima izvana. Nutrikozmetički proizvodi djeluju pozitivno na ljepotu iznutra prema vani zahvaljujući hranjivim tvarima, mikronutrijentima i drugim aktivnim sastojcima.

Koje je tipično vrijeme obrade narudžbe i dostave?

Pored vremena prijevoza za svaki način otpreme, molimo pričekajte 1-2 radna dana za obradu vaše narudžbe. Nakon što je narudžba poslana, dobit ćete broj potvrde.

Provodite li ispitivanje svojih proizvoda?

Testiramo svaku seriju proizvoda na mikrobiološke komponente. Za provođenje ovih testova koristimo neovisne, certificirane laboratorije treće strane.

Koliki je rok trajanja?

Rok trajanja je jasno ispisan na dnu svake kutije s proizvodom. Proizvod je najbolje upotrijebiti u roku od dvije godine od dana proizvodnje.

U kojim uvjetima čuvati proizvode nakon otvaranja?

Preporuča se čuvati na temperaturi do 25°C, na tamnom mjestu. Može se čuvati i u hladnjaku.

Jeli bolji tekući kolagen ili u prahu?

Tekući oblik kolagena ima najveći stopu apsorpcije budući da je već pripremljen za preradu u vašem tijelu. Kada unosite dodatke u obliku praha, kapsula ili tableta, vaše tijelo mora raditi više kako bi ih probavilo i iz njih izvuklo hranjive tvari što usporava apsorpciju.

Garancija kvalitete

Jamčimo visoku kvalitetu proizvoda koristeći samo vrhunske sastojke. Naši se proizvodi ističu zbog inovativnih formulacija i jedinstvenih kombinacija sastojaka te postavljaju svjetske standarde u području nutricionizma. Nije isto koji kolagen koristite, mi koristimo samo dokazani Naticol® hidrolizirani riblji kolagen.

Naš kvalificirani tim farmaceuta i nutricionista kontinuirano razvija, prati i poboljšava kvalitetu proizvoda u našem Odjelu za istraživanje i razvoj u tvrtki. Naš tim posjeduje izvrsna analitička znanja u području nutricionizma iz čega proizlazi garancija kvalitete naših proizvoda.

KOLAGEN EXCLUSIVE

Sve što te zanima možeš pronači na jednom mjestu. Ako ne pronađeš odgovor slobodno nas kontaktiraj na pitanja@kolagenboost.com.

Jeli istina da naše tijelo starenjem gubi kolagen?

Kolagen je najzastupljeniji protein u tijelu i ključni je sastojak svih vezivnih tkiva. Moderna prehrana sadrži nažalost minimalno kolagena. Prirodna proizvodnja kolagena u organizmu opada za čak 1% godišnje već nakon navršene 20. godine života, ali naša potreba za njim se povećava s vremenom. Do 40. godine proizvodnja kolagena opadne do 20%.Kolagen Boost je namjenjen svima koji žele održati ili popraviti zdravlje i ljepotu svoje kože, kose i noktiju kao i svima koji u ranoj dobi imaju probleme s kožom i aknama. Kolagen Boost rješava problem deficita kolagena i omogućava da koža, kosa, nokti i zglobovi ostali vitalni.

Kako Kolagen Exclusive može pomoći mome tijelu?

Collagen Exclusive inovativni je funkcionalni nutrikozmetički proizvod za prirodno zdravlje kože, kose i noktiju.

Kolagen se pretežno nalazi u vezivnom tkivu tijela, a zbog svoje vlaknaste strukture sastavni je potporni element za mišiće, kosti i ligamente. Također je iznimno bitan za zdravlje zglobova.

Kolagen daje snagu određenim dijelovima tijela, poput noktiju i važan je za jaku, zdravu kosu. Kako starimo, naša sposobnost proizvodnje kolagena značajno se smanjuje i stoga suplementacija s visoko bioraspoloživim hidroliziranim kolagenom kao što je Collagen Nutriage može biti vrlo korisna za cijelo tijelo.

Zdravlje zglobova

Studije su otkrile da kolagen može pomoći u smanjenju boli, otekline i ukočenosti zglobova (Bruyère i sur., 2012.) i može biti posebno koristan za one s reumatoidnim artritisom (Barnett i sur., 1998.). Istraživanja su pokazala da kolagen pozitivno utječe na zglobove poboljšavajući gustoću hrskavice u zglobovima (McAlindon i sur., 2011.).

Fleksibilnost i mobilnost

Dodavanje kolagena u prehranu može poboljšati fleksibilnost i mobilnost (Moskowitz i sur., 2000; Carpenter i sur., 2005), što je posebno važno za održavanje aktivnog i zdravog načina života. Povećana elastičnost krvnih žila može pomoći u smanjenju rizika od stvrdnjavanja arterija i povezanih srčanih bolesti (McEniery i sur., 2007.).

Kosa

Kolagen je važan element za zdrav i snažan rast kose. Suplementacija kolagenom tijekom 62 dana rezultirala je povećanjem debljine i snage kose, a nakon prestanka suplementacije, debljina kose se vratila na prvobitnu razinu (Scala i sur., 1976.).

Nokti

Kao i kod kose, kolagen je sastavni dio jakih, zdravih noktiju. Istraživanja su pokazala da su osobe s lomljivim noktima uzimale 7 g kolagena dnevno nakon čega je 86% sudionika vidjelo poboljšanje kvalitete svojih noktiju. Kada su prestali sa uzimanjem kolagena, defekti noktiju su se vratili (Rosenberg i sur., 1957.).

Zarastanje rana

Nakon tretmana frakcijskom fototermolizom, polovica pacijenata primala je 3 g kolagenskog peptida svaki dan tijekom 4 tjedna. Rezultati su pokazali da su do trećeg dana oni koji su uzimali kolagen imali značajno bolju hidrataciju kože. Nadalje, do 14. dana elastičnost kože značajno se poboljšala u ovih bolesnika u usporedbi s kontrolnom skupinom (Choi i sur., 2014.).

Gubitak težine

Dobro je poznato da je hidrolizirani kolagen vrlo učinkovit u suzbijanju apetita, te stoga suplementacija može pomoći u gubitku težine (Martin, 2001.).  

Koji se kolagen koristi u Kolagen Exclusiveu?

Koristimo hidrolizirani riblji kolagen tipa I brenda Naticol® koji se pokazao kao najbolji za kosu, kožu, nokte i zglobove. Studija objavljena 2018. godine u Juniper Online Journal of Case Studies otkrila je da mala doza peptida kolagena iz ribe tipa I brenda Naticol®, može smanjiti pojavu bora, finih linija i suhoće kože kod zrelih žena. Rezultati studije pokazuju da čak i niska doza Naticola od 2,5 g može vidljivo smanjiti znakove starenja kože. Kolagen Boost koristi upravo Naticol® hidrolizirani riblji kolagen, a u preporučenoj dnevnoj dozi sadrži čak 10 g kolagena, 4 puta više nego u objavljenoj studiji.

Koliko dugo traju rezultati korištenja kolagena?

Vaše tijelo prirodno svakodnevno proizvodi kolagen, uzimanje dodatnog možete smatrati kontinuiranim postupkom recikliranja i obnavljanja prirodnog kolagena jer se dio kolagena u vašem tijelu zamjenjuje svaki dan. Kada svakodnevno koristite ovaj proizvod opskrbljujete svoje tijelo hranjivim sastojcima koji podržavaju novu proizvodnju kolagena. Kao i svakom prehrambenom pristupu, potrebno je vrijeme da hranjive tvari potaknu prirodni proces obnove vašeg tijela. Kad prestanete koristiti kolageni, više ne pružate tijelu istu hranjivu podršku za svakodnevno obnavljanje kolagena.

Je li Kolagen Exclusive veganski proizvod?

Ne, naš proizvod je vegetarijanski, ali sadrži ribu.

Kada mogu očekivati rezultate?

Prve rezultate možete vidjeti već nakon mjesec dana uzimanja. Svaka osoba ima različitu potrebu za kolagenom ovisno o godinama, prehrambenim i životnim navikama. Kod nekih pojedinaca se efekt vidi jako brzo, a kod drugih je potrebno malo više vremena za vidljive rezultate.

Koristi li Kolagen Exclusive umjetna sladila?

Ne, jedini zaslađivači koje smo koristili su stevia i sorbitol. Stevia je slađa od šećera čak 200 do 400 puta. Stevia je prirodni zaslađivač, za razliku od šećera ne izaziva karijes, nema kalorija, glikemijskog indeksa ni štetnih nuspojava poput umjetnih zaslađivača te je otporna na visoke temperature. Sorbitol, poliol ili šećerni alkohol, je zaslađivač koji je slađi od saharoze, a kalorijska vrijednost mu je za 1/3 manja. Ugodnog je okusa, ne pogoduje razvoju karijesa i koristan je oboljelima od dijabetesa.

Jeli Kolagen Exclusive nutrikozmetički proizvod?

Da, Exclusive je nutrikozmetički proizvod koji djeluje na zdravlje kože, kose i noktiju iznutra prema vani, ali sadržaj Kolagen Nutriagea je toliko bogat da sadrži bitne aktivne tvari koje djeluju na sveobuhvatno zdravlje tijela.

Što je to nutrikozmetika?

Nutrikozmetika je pristup njezi kože, kose, noktiju i sveobuhvatnog zdravlja iznutra prema vani. Da bi potpuno razumjeli nutrikozmetiku trebate potpuno revidirati svoj pristup ljepoti. Umjesto nanošenja kreme ili maske za privremeno uklanjanje nedostataka, nutrikozmetika ima za cilj “liječenje” iznutra s vidljivim rezultatima izvana. Nutrikozmetički proizvodi djeluju pozitivno na ljepotu iznutra prema vani zahvaljujući hranjivim tvarima, mikronutrijentima i drugim aktivnim sastojcima.

Koje je tipično vrijeme obrade narudžbe i dostave?

Pored vremena prijevoza za svaki način otpreme, molimo pričekajte 1-2 radna dana za obradu vaše narudžbe. Nakon što je narudžba poslana, dobit ćete broj potvrde.

Provodite li ispitivanje svojih proizvoda?

Testiramo svaku seriju proizvoda na mikrobiološke komponente. Za provođenje ovih testova koristimo neovisne, certificirane laboratorije treće strane.

Koliki je rok trajanja?

Rok trajanja je jasno ispisan na dnu svake kutije s proizvodom. Proizvod je najbolje upotrijebiti u roku od dvije godine od dana proizvodnje.

U kojim uvjetima čuvati proizvode nakon otvaranja?

Preporuča se čuvati na temperaturi do 25°C, na tamnom mjestu. Može se čuvati i u hladnjaku.

Jeli bolji tekući kolagen ili u prahu?

Tekući oblik kolagena ima najveći stopu apsorpcije budući da je već pripremljen za preradu u vašem tijelu. Kada unosite dodatke u obliku praha, kapsula ili tableta, vaše tijelo mora raditi više kako bi ih probavilo i iz njih izvuklo hranjive tvari što usporava apsorpciju.

Garancija kvalitete

Jamčimo visoku kvalitetu proizvoda koristeći samo vrhunske sastojke. Naši se proizvodi ističu zbog inovativnih formulacija i jedinstvenih kombinacija sastojaka te postavljaju svjetske standarde u području nutricionizma. Nije isto koji kolagen koristite, mi koristimo samo dokazani Naticol® hidrolizirani riblji kolagen.

Naš kvalificirani tim farmaceuta i nutricionista kontinuirano razvija, prati i poboljšava kvalitetu proizvoda u našem Odjelu za istraživanje i razvoj u tvrtki. Naš tim posjeduje izvrsna analitička znanja u području nutricionizma iz čega proizlazi garancija kvalitete naših proizvoda.