5 BEAUTY TRENDOVA NA KOJIMA MOŽEMO ZAHVALITI KOREJKAMA (NEKI ĆE VAS ZAINTRIGIRATI)

Korejski pristup njezi kože smatra se svetim gralom ljepote, a ova je titula itekako opravdana. Tehnologije koje korejski brendovi kozmetike koriste najinovativnije su na svijetu, a uključuju jedinstvene načine obrade biljnih ekstrakata, ali i zahtjevnu nano tehnologiju pa nije ni čudo da se Korejke smatraju šampionkama u njezi kože.

Korejska vizija ljepote fokusirana je na prirodni izgled, na dubinsko uljepšavanje kože, a ne na njezino skrivanje teškim slojevima šminke. Zdrava, hidratizirana koža bez hiperpigmentacija, takozvani ‘woke up like this’ ili svjež ‘baby face’ izgled smatraju se osnovom ljepote kojoj treba težiti svaka žena pa nije ni čudo da svako toliko Koreanci iznjedre novi beauty trend koji zagovara blistav ten.

Korejke posvećuju posebnu pažnju svojoj koži, a rezultat toga je predivan ten o kojem sanjaju sve žene. Ukoliko i sami želite imati savršeno glatku kožu poput Azijatkinja, pravo je vrijeme da u svoju beauty rutinu uvrstite sljedeće tehnike uljepšavanja na kojima možemo zahvaliti upravo Korejkama.

1. Umivanje mineralnom vodom

Trend koji je prije nekoliko godina zaludio svijet, a koji je do ostatka svijeta stigao iz Azije je tehnika umivanja lica u mineralnoj vodi. Sigurno se sada pitate – zašto baš u mineralnoj vodi? Zato što stručnjaci smatraju kako je upravo mineralna voda puno bolja za kožu, budući da pruža puno veći efekt čišćenja, a koji u konačnici rezultira čvršćom kožom i smanjenjem pora. Gazirana voda povećava cirkulaciju i protok krvi, koji su u konačnici odlični za vašu kožu. No, ovaj beauty režim nije baš praktičan. To bi značilo da mineralnu vodu morate kupovati, po mogućnosti u staklenim bocama kako bi smanjili bacanje plastike, ili nabaviti uređaj za spravljanje sode, no to je s druge strane skupa investicija.

 

2. Staklenasta koža

Zamislite glatku, mekanu, besprijekornu kožu bez ijedne vidljive pore, s gotovo eteričnim sjajem. Mul-gwang je korejski termin za ovaj savršeni izgled, a često se opisuje i kao sjaj vode, besprijekorna koža ili dupinova koža. Termin se ne odnosi toliko na make up, koliko na strategiju učinkovitog režima njege kože. Neki od nas blagoslovljeni su prirodno besprijekornim tenom, no striktna rutina brige o njoj pomoći će vam da se približite efektu staklenaste kože. Kožu prije svega morate temeljito očistiti. Možete nanijeti i njegujući serum koji će nahraniti kožu i u trenu vašem licu dati odmoran i blistav izgled.

 

 Na lice zatim nanesite hidratantnu sheet masku koja će vašoj koži dati dodatnu dozu vlage i hranjivih tvari. Treći korak za postizanje staklenastog efekta kože je hidratacija. Na prethodno očišćeno lice čistim rukama ili blazinicama nanesite kremu i pričekajte da ju koža upije. Odaberite prozračnu hidratantnu kremu koja nije masna ili preteška, a koja će biti dio vaše beauty rutine.Teško je postići prirodno svjetlucav izgled kože, zbog čega stručnjaci predlažu da na lice, nakon navedenog režima, dodate malo highlightera – na obraze, nos i iznad gornje usnice. Time ćete koži dati blistav i zdrav izgled, a lice će izgledati lijepo i njegovano bez potrebe za dodatnom šminkom.

3. Jamsu

Jedan od novijih korejski beauty trendova koji je podigao mnogo obrva je jamsu – beauty tehnika kojom se postiže savršeno blistav i postojan make up koji će izdržati na koži veći dio dana. Cilj ove tehnike je riješiti se viška masnoće na koži kako bi šminka bolje prijanjala na kožu pa je sasvim logično da je naglasak na temeljitoj i odgovarajućoj pripremi kože. Ova tehnika također omogućava da se tekuća podloga sljubi s kožom lica i izgleda što prirodnije, odnosno da make up potraje duži dio dana, a trik je u tome da nakon što nanesete tekući puder i korektor, preko cijelog lica pomoću velikog kista nanesete transparentni puder u kamenu ili prahu, napunite veliku posudu hladnom vodom i potom zaronite lice na 15 do 20 sekundi.

 

4. Dvostruko čišćenje lica

Mnogi o tome možda nikada nisu razmišljali, no činjenica je da vaše sredstvo za čišćenje vjerojatno neće biti dovoljno za uklanjanje svih slojeva šminke i nečistoća na vašem licu, pogotovo ako se često šminkate. Kako biste bili sigurni da je vaše lice uistinu čisto, prakticirajte dvostruko čišćenje koje podrazumijeva sredstvo za čišćenje na bazi ulja (poput balzama za čišćenje) za uklanjanje šminke, nakon čega slijedi standardno sredstvo za čišćenje na bazi vode za dubinsko čišćenje kože.

Unsplash/Jernej Graj

5. Pravilo 10 sekundi

Nakon što ste oprali lice, ostavite ga da se osuši na zraku, umjesto da ga trljate ili tapkate ručnikom. Ne samo da je trenje loše za kožu, unutar tih vlakana živi iznenađujuće velika količina bakterija i kemikalija, čak i ako ste ručnike tek oprali. Prema pravilu 10 sekundi svoje proizvode za njegu kože trebali biste nanijeti u roku 10 sekundi nakon pranja, dok je vaše lice još uvijek vlažno. Tada su vaše pore otvorene te će koža lakše upiti proizvode.

 


Korejke su poznate po tome da ne štede kada je u pitanju zdravlje kože. Ne bi li njihova koža bila svilenkasto glatka, elastična i bez bora, nerijetko će posegnuti duboko u džep i u svoju kozmetičku torbicu pospremiti najkvalitetnije proizvode za njegu kože. No, da biste to postigli, ne morate potrošiti hrpu novaca na raznorazne kozmetičke proizvode. Ljepota kože prvenstveno ovisi o onome što unosite u svoj organizam. Kolagen Boost – inovativan, visokoučinkoviti, anti-age tekući dodatak prehrani osigurava zdravlje i ljepotu kože iznutra. Svaka dnevna doza sadrži 10 000 mg hidroliziranog ribljeg kolagena, vitamine B skupine, folnu kiselinu, biotin i niacin – moćnu kombinaciju sastojaka za zdravu kožu, sjajnu kosu i čvrste nokte.

RELATED ARTICLES