OVAJ JE BEAUTY TREND ZAVLADAO TIKTOK-OM I IZAZVAO VELIKU PAŽNJU JAVNOSTI

Da će prirodni look biti dominantan beauty trend u godinama ispred nas, dalo se naslutiti još prošle godine kada je Pinterest objavio spisak najpopularnijih beauty trendova za 2021. koja je sad već iza nas. Beauty znalci tada su na sva zvona najavljivali ‘skinimalism’, koji zapravo označava prirodni izgled kože i vodi se načelom ”manje je više”, odnosno kupujmo manje, nosimo manje i koristimo manje kozmetičkih preparata. Paralelno s tim trendom zahtjevniji make-up pao je u drugi plan, a prednost je dana preparativnoj kozmetici.

Nalik prošloj godini, i u 2022. će se sve vrtiti oko prirodnosti, što dokazuje i posljednji trend koji je iznjedrila popularna društvena mreža TikTok. Ovaj je beauty trend doslovno preplavio TikTok, a predstavlja sve suprotno od iskrivljene ljepote koju smo navikli viđati na svakom kutku raznoraznih društvenih mreža.

Konačno možemo reći da smo pronašli TikTok trend koji osnažuje žene da budu ono što jesu te da slave prirodan i njegovan izgled kože. I zbog toga nam je neopisivo drago.


Unsplash/Gabriel Silverio


Dakle, sve veći broj korisnika TikToka snima selfie videe koristeći filter za “poboljšanje” lica, koji im u osnovi dodaje ogromne trepavice, mačkasti izgled očiju i savršeno zaglađen ten.

Trend je poznat kao “moj ukus za glazbu je tvoje lice”, obzirom da se Tiktokerice snimaju uz pjesmu ”Tear in My Heart” koju izvodi američki gazbeni duo Twenty One Pilots, a kada pjesma dođe do stiha – “moj ukus za glazbu je tvoje lice”, djevojke diljem svijeta uklanjaju filter, pokazujući kako njihova lica izgledaju bez šminke i drugih pomagala.

Tiktokerica Meg DeAngelis isprobala je trend, napisavši uz svoj video: “Mislim da nikad prije ovog nisam isključila uljepšavajući filter” te je za kratko vrijeme prikupila više od milijun lajkova.

Pred trendom je poklekla i Chiara King koja je s oduševljenjem pozdravila proslavu prirodne ljepote na društvenim mrežama, poručivši: ”Molim vas više ovakvih trendova”.

Tiktokerica poznata pod imenom @lianajadee pohvalila je ovaj trend, opisavši ga ”zdravim” te je pokrenula raspravu u komentarima. Njezini pratitelji složili su se kako danas sve žene na društvenim mrežama izgledaju isto, upravo zahvaljujući dostupnim nam filterima za uljepšavanje.

U prošlosti su Tiktokeri često bili na meti osuda zbog promoviranja nerealnih i teško dostižnih standarda ljepote pa se nadamo da će ovaj trend potrajati barem neko vrijeme. Živjela prirodna ljepota!

RELATED ARTICLES