10 TRENDI OBRVA KOJIMA SU TRENUTNO OPČINJENE ŽENE DILJEM SVIJETA

Obrve mogu biti sklizak teritorij. Neki od nas već su na teži način naučili da je pretjeranim čupanjem moguće trajno promijeniti oblik obrva, a drugi su na svu sreću samo slušali slične horor priče. Istina je da obrve mogu itekako promijeniti izgled lica, na bolje ili na gore. I zato je potrebno posavjetovati se sa stručnjakom koji će dati savjet koji oblik, debljina i nijansa obrva najbolje pristaju vašim crtama lica.

No, htjeli mi to ili ne, cirkadijski modni ritam uvijek iznova iznjedri neke nove trendove pred kojima je barem jednom netko od nas pokleknuo. Ponekad su ti beauty trendovi objeručke prihvaćeni na prvu, a ponekad treba proći određeno vrijeme da ih ”prožvačemo”.

Tako su nedavno mnogi ostali zatečeni kad je Bella Hadid početkom prošle godine isfurala tanke obrve u stilu 90-ih. Možda ćete se iznenaditi kada vam kažemo da ovaj trend obrva ima sve veći broj obožavatelja, a u nastavku vam otkrivamo svih 10 trenutno najpopularnijih trendova obrva kojima su trenutno opčinjene žene diljem svijeta. I možete odahnuti, jer na vrhu liste ipak se nalaze ne tako ekscentrične obrve.

 

1. Laminacija obrva

#2.100.000 spominjanja u objavama na Instagramu

Daleko najpopularniji trend obrva u 2022. je laminacija obrva. Polutrajni tretman pruža savršeno raspoređene, očetkane obrve koje traju mjesecima. Proces u osnovi uključuje restrukturiranje obrva i njihovo postavljanje u najpoželjniji oblik pomoću proizvoda za fiksiranje koji pomaže izravnati zakrivljene dlačice i poboljšati simetriju. Ovaj beauy tretman također pomaže popuniti praznine i osigurava puniji izgled obrva. Za ovim su se trendom pomamile i brojne slavne ljepotice poput Gigi Hadid i Due Lipe.

 
2. Prirodne obrve

#896.000 spominjanja u objavama na Instagramu

Prirodne obrve zasjele su na drugo mjesto liste trendi obrva s ukupno 896.000 heštegova. Ovo su odlične vijesti za sve vas koji ne znate sami održavati obrve kod kuće ili nemate vremena za učestale posjete kozmetičarki. Ovaj trend odnosi se na održavanje prirodnog oblika obrva, samo možda malo njegovanijeg. Obrve bi trebale biti minimalno počupane i pojednostavljenog oblika.

 

 
3. Pahuljaste obrve

#517.000 spominjanja u objavama na Instagramu

Pahuljaste obrve dobile su na značaju potkraj prošle godine, a bit će omiljene i u mjesecima pred nama. Ovaj trend obrva podrazumijeva češljanje dlačica tako da obrve izgledaju pomalo neuredno, opušteno i prirodno. Fan pahuljastih obrva je i pjevačica Billie Eilish.

 

 

4. Paperjaste obrve

#303.000 spominjanja u objavama na Instagramu

Ovaj se trend obrva razlikuje od mikro-perja, polutrajne tehnike tetoviranja. Umjesto toga, paperjaste obrve vrlo su slične pahuljastima, no inspiraciju crpe iz perja. Ideja je koristiti četkicu za obrve za stvaranje definicije i izvlačenje obrva, kako bi se postigao prozračan i lagan, ali istovremeno bogat izgled dlačica nalik perju. Ovdje provjerite kako postići efekt paperjastih obrva.

 

5. Izbijeljene obrve

#33.400 spominjanja u objavama na Instagramu

Nismo mogli ne primijetiti kako se mnoge slavne dame okreću trendu izbijeljenih obrva, uključujući Kim Kardashian, Lady Gagu i Lizzo. No, iako na prvu zvuči zastrašujuće, ove trendi obrve možete postići bez blajha i sličnih posvjetljivača. Društvene mreže otkrile su lukavi trik kako do izbijeljenih obrva u svega nekoliko sekundi (bez brige, riječ je o privremenom rješenju pomoću korektora za oči).

 

6. Transplantacija obrva

#27.300 spominjanja u objavama na Instagramu

Iako ovo nije klasičan trend obrva, prvenstveno zbog toga što ne podrazumijeva doradu obrva šminkom i pincetom, ne možemo osporiti njegovu popularnost. Za popularnost ovog trenda zaslužna je Chrissy Teigen koja je svojim pratiteljima na Instagramu otkrila kako se podvrgnula transplantaciji obrva, a sve kako se ne bi morala svakodnevno šminkati. Folikularne jedinice se uzimaju sa stražnje strane glave i prenose na područje obrva kako bi se povećala njihova punoća.

 

 

7. Ravne obrve

#9.400 spominjanja u objavama na Instagramu

Zaboravite zakrivljene obrve u obliku obrnutog znaka Nike, sad su u modi ravne obrve koje je voljela Audrey Hepburn, a koje će po svemu sudeći biti veliki hit u 2022. Ako vam se sviđaju obrve slavne Zendaye ili Care Delevigne, tijekom idućeg oblikovanja i iscrtavanja obrva trudite se minimalizirati luk i postići ravniji rep obrve.

 

8. Obojene obrve

#5.600 spominjanja u objavama na Instagramu

Trend obojanih obrva idealan je za one koji vole eksperimentirati, igrati se i zabavljati sa svojom šminkom. Obojene obrve su jednostavan način da začinite svoj make up i učinite ga sve samo ne dosadnim.

 

9. Tanke obrve u stilu 90-ih

#2.500 spominjanja u objavama na Instagramu

Suvišno je pretjerano opisivati ovaj trend obrva. Svi smo u jednom periodu svog života ”furali” tanke obrve ili barem poznavali nekog tko ih je ponosno nosio sve dok ovaj trend nije naprasno nestao u 2000-tima. No, tanke obrve vraćaju se u modu na velika vrata. Slavna manekenka Bella Hadid jedna je od prvih žena koje slave povratak ovog trenda obrva..

10. Lisičje obrve

#1.400 spominjanja u objavama na Instagramu

Lisičje obrve možda su novi trend, ali sama tehnika je ta koja će vas iznenaditi. Pomoću britvice za lice uklanjaju se završeci obrva koji padaju prema dolje, a sve kako bi se obrve vratilo u ravniji oblik. Zatim se pomoću olovke obrve iscrtavaju lagano prema gore, tvoreći zavodljive lisičje obrve kakve imaju Kaia Gerber i Kendall Jenner.

RELATED ARTICLES