7 MAKEUP TRENDOVA KOJI ĆE OBILJEŽITI 2022. (I VEĆ IH OBOŽAVAMO!)

7 MAKEUP TRENDOVA KOJI ĆE OBILJEŽITI 2022. (I VEĆ IH OBOŽAVAMO!)

Da su modni i beauty trendovi nepredvidljivi, uvjerili smo se nebrojeno puta dosad, pa smo tako često bili svjedocima najneočekivanijih povrataka poput primjerice omraženih biciklističkih hlača, čarapa u kombinaciji s loafericama, donedavno nepoželjnih pramenova s kontrastnim efektom ili pak gustih i čupavih obrva. Činjenica je da posljednjih sezona u modnoj industriji primjećujemo sve češći utjecaj 90-ih, a ako je suditi prema riječima beauty znalaca, isti retro utjecaj primijetan je i na beauty sceni.

Svi vi koji se polako pripremate za sezonu maturalnih zabava i vjenčanja zasigurno se pitate koji će se makeup trendovi isticati u 2022. godini, a mi smo posljednji koji vas želimo razočarati i uskratiti vam taj odgovor. Ukratko rečeno, beauty stručnjaci nam poručuju da se držimo prirodnog, blistavog izgleda. Još uvijek prednost imaju preparativna kozmetika i njega kože koji su na vrhu prioriteta, no to ne znači da trebate zaboraviti na makeup. Statement makeup rezerviran je za oči, a glavno iznenađenje su sjajila koja su gotovo u potpunosti svrgnula s vlasti mat ruževe.

Donosimo vam 7 makeup trendova koji će obilježiti 2022. godinu!

Ružičasto rumenilo

Rumenilo se vratilo u velikom stilu. Prekrasno, ružičasto rumenilo koje licu daje zdrav izgled (pa čak u pretjeranoj količini) jedan je od najnovijih makeup trendova sezone. Svjetlije nijanse poput nijanse breskve i prodorne ružičaste trenutno zauzimaju prvo mjesto na listi najpoželjnijih rumenila, a vizažisti napominju kako je važan način nanošenja rumenila, obzirom da ružičasto rumenilo predstavlja sklizak teren za sve neprofesionalce. Proizvod nanesite u maloj količini na četkicu te ga potom nanesite nježnim, kružnim pokretima na jagodice, kretajući se prema sljepoočnici.

 

‘No makeup makeup’

Upravo smo na ovaj trend mislili kad smo se ranije dotaknuli prirodnog makeupa. Kao što mu i samo ime kaže, cilj ovog beauty trenda je postići makeup tako da se na prvi, pa čak i drugi pogled čini kao da uopće nemate makeup. Ovaj je beauty trend vrlo lako postići kod kuće, a beauty znalci sugeriraju vrlo koristan trik koji će vam u tome pomoći. Umjesto da na lice nanesete tekući puder kao što to obično radite, probajte ga pomiješati s hidratantnom kremom za lice. Rezultat koji ćete dobiti je minimalna pokrivenost s blistavim izgledom kože. Za bolji efekt, kritične zone na licu poput podočnjaka ili prištića prekrijte s još nekoliko kapi tekućeg pudera srednje do jake pokrivne moći ili korektorom. Kada je podloga gotova, malo maskare, rumenila i balzama sve je što vam je potrebno da upotpunite svoj ‘no makeup makeup’ look.

 

Tantouring

Budući da je ljeto iza ugla, potpuno je logično da će se na ovoj listi naći i preplanuli, brončani efekt kože za koji je zaslužan ‘tantouring’. Ako ste za ovaj izraz prvi put čuli, riječ je o novoj beauty tehnici koje su se dosjetili beauty znalci, a koja zamjenjuje klasične proizvode za sjenčanje lica (contouring) sredstvom za samotamnjenje. Dakle, umjesto da koristite bronzer kojim obično naglašavate konture lica i dijelove tijela, pokušajte to učiniti pomoću sredstva za samotamnjenje, što će vam osigurati prirodniji izgled. Za to su odlični proizvodi za samotamnjenje u kapima koji se mogu umiješati u hidratantnu kremu i zatim nanijeti na mjesta koja želite konturirati. Primjerice na nos, neposredno ispod jagodica, na čelo, na ključne kosti i slično.

 

Sjajilo za usne

Čini se kako će nekad vrlo popularna sjajila, koja su prije 20-ak godina bila veliki hit, zamijeniti popularnost mat ruževa. Ako ste nekad voljeli nositi sjajila, onda će vas vijest o njihovom velikom povratku na beauty scenu zasigurno oduševiti. Naime, prema podacima aplikacije za kupnju Klarna, sjajilo za usne sada se vraća u velikom stilu. Sjajilo za usne krajem 90-ih i početkom milenija bilo je apsolutni must have u kozmetičkim torbicama, a razlog zašto je sve popularnije iz dana u dan mogao bi biti taj što usne čini većima i naglašenijima te se lako nanosi. Pristaje uz svaki make up, posebno ako volite dramatičnije naglasiti oči. Najtraženije su ipak nude nijanse ili one boje mesa – i ne brinite, današnja sjajila ne stvaraju neugodni efekt ljepljivih usana, već njeguju usne i ugodno ih hidratiziraju.

 

 

Statement oči

Prisjetimo li se revija za aktualnu sezonu proljeće/ljeto 2022. ili zavirimo u modne časopise i razgledamo editorijale, sa sigurnoću možemo reći sljedeće: ove sezone naglasak je na očima. Vibrantna sjenila i šljokice na očima su posvuda! Možete se poigrati kombinacijom jarkih sjenila i olovki za oči, nanijeti šljokičasta sjenila po dužini cijelog kapka ili kutove očiju ukrasiti cirkonima – potpuno je svejedno dokle god je originalno i drugačije.

 

 

Pjegice

Davno su prošli dani kada djevojke i žene pokušavaju sakriti pjegice. Posljednjih nekoliko godina shvatili smo kako se ljepota krije upravo u našim ‘nepravilnostima’, a trend prirodne ljepote iznjedrio je još jedan mikro beauty trend koji je pronašao mjesto na našoj listi – pjegice. Prije nego pomislite kako je to nešto što baš ne možemo birati, s čime se čovjek rodi ili ne, moramo vas obavijestiti kako mislimo na lažne pjegice koje zaista mogu izgledati poput pravih. Pjegice su ujedno jedan od najvećih beauty trendova ove sezone. Prirodni efekt lažnih pjegica možete postići kanom, olovkom za oči ili obrve ili posebnim proizvodima za iscrtavanje pjegica.

 

 

Odvažne obrve

Osim upečatljivih očiju, 2022. godina je rezervirana za odvažne obrve. Pune, guste i čupave obrve na čelu s laminacijom kao omiljenom tehnikom oblikovanja obrva uživat će našu stopostotnu pažnju u mjesecima koji slijede. Kako biste istaknuli svoje obrve, predlažemo vam da ih popunite olovkom ili pomadom za obrve te zatim počešljate gelom za obrve, kako biste postigli efekt dugih i gustih dlačica.

 

 

Natrag na blog