BUTTERFLY CUT NOVA JE FRIZURA KOJA JE OSVOJILA ŽENE DILJEM SVIJETA

BUTTERFLY CUT NOVA JE FRIZURA KOJA JE OSVOJILA ŽENE DILJEM SVIJETA

Pitanja koja se mnogima u ovim ljetnim danima mozgaju po glavi su: Gdje otputovati za godišnji odmor? Trebam li obnoviti ljetnu garderobu novim kupaćim kostimom i haljinom? Je li sada idealno vrijeme za novu frizuru? Odgovori na ta pitanja su da, da, i definitivno da! Ako žudite za novom frizurom, naš vrući prijedlog za ljeto je butterfly cut, odnosno leptir frizura. Ova slojevito ošišana frizura ima beskrajne mogućnosti stiliziranja i odličan je način da promijenite look bez drastičnog skraćivanja dužine kose.

 

 Butterfly cut najsličniji je frizuri popularne američke glumice Farrah Fawcett čija je slojevito ošišana frizura sa zavjesa-šiškama i danas inspiracija mnogim ženama. No, butterfly cut prvenstveno se odnosi na šišanje duge kose, a riječ je o postepenom šišanju kose koja je u gornjem dijelu kratka te se savršeno stapa s donjim, dugim dijelom. Rezultat ovog načina šišanja su prekrasno uvijeni vrhovi kose koji se lako stiliziraju u voluminozne valove ili fen frizuru.

 

Butterfly cut uokviruje lice baš u stilu krila leptira po kojem je i dobio naziv. Odlična stvar je i to što dužinu šiški možete prilagoditi svojim afinitetima pa mogu sezati do jagodičnih kosti, ali i niže. Prednost je i to što kosa ne mora nužno biti savršeno isfenirana. To je čini idealnom za ljetne dane kada više volimo ležerne forme, lako održive na plaži.

 

 Ova je trendi frizura doslovno preplavila TikTok na kojem ćete zasigurno pronaći pregršt inspirativnih videa i fotografija, a sve je traženija i u frizerskim salonima.

 

“Sve više klijenata traži leptir frizuru i svi su za nju saznali na TikToku”, rekla je za Allure Drea Dettmers, frizerka iz salona Tallulah East Collective u Salt Lake Cityju. Addison Rae i Matilda Djerf dvije su TikTok zvijezde koje su popularizirale slojevito ošišanu kosu, kao i slavne osobe poput Sydney Sweeny i Kaie Gerber.

 

Iako je naziv frizure nov, sam stil frizure nije. “Ako se osvrnete na glam iz 90-ih ili Rachel iz ‘Prijatelja’, primijetit ćete voluminozne slojeve koji uokviruju lice i nalikuju upravo leptir frizuri”, rekao je Teryn Tucker, frizer iz Alchemy Salona iz Orlanda na Floridi.

Ukoliko vam se sviđa ova frizura, predlažemo vam da što prije zakažete svoj termin u frizerskom salonu, a svom frizeru pokažete ovaj video.

@carldanahair Butterfly haircut @barbie_imperial #foryoupage #hairticulture
 #fyp #carled #hairtransformation #beauty ♬ You Look Good – Anelda

 

 

 

Natrag na blog