KAKO OŠIŠATI ŠIŠKE KOD KUĆE U NEKOLIKO JEDNOSTAVNIH KORAKA

Šiške su apsolutni hit ove sezone, a ako niste raspoloženi za npr. radikalne rezove, uvijek su dobrodošlo osvježenje imidžu. Šarmantan su dodatak na licu i mnogi tvrde kako mogu skinuti i godine jer uspješno prikrivaju mrske bore na čelu. Svi oni koji nose šiške znaju kako oko njih itekako ima posla, a trebaju i redovito šišanje. Ako se još niste uspjeli naručiti kod frizera, a šiške su već odavno zrele za šišanje ili jednostavno želite vidjeti kako bi vam stajale šiške, evo kako ćete ih sami uspješno skratiti u vlastitom aranžmanu.

 

Ravne šiške

Čistu kosu počešljajte kako je inače nosite. Odvojite šiške, a ostatak kose osigurajte kopčama i zataknite iza ušiju. Podijelite šiške na tri dijela: jedan u sredini u liniji s nosom i po dva s obje strane. Sa šišanjem šiški počnite od sredine. Češljem povucite šiške i pomoću prstiju postavite vodič dužine gdje biste trebali odrezati šiške. Nakon što odredite duljinu, pažljivo ošišajte. I zapamtite, radije odrežite manje kose kako ne biste dobili prekratke šiške. Nakon što je sredina ošišana, pustite da središnji dio padne i provjerite je li dužina dobra. Ako ste zadovoljni rezultatom, prijeđite na desnu i lijevu stranu šiški, uskladivši dužinu. Kako biste skinuli težinu sa šiški možete dodatno krajeve pažljivo ‘obrezati’ škarama.

Šiške na stranu

Ošišati šiške na stranu naizgled nije lako, no YouTube vlogerica Brittnee Alexus za vas ima super koristan trik pomoću kojeg će vaše stepenaste šiške padati na jednu stranu lica u savršeno ošišanoj dijagonali. Sve što vam treba su oštre frizerske škare, kopča za kosu i češalj. Prvo što trebate napraviti jest izdvojiti prednje pramenove koje ćete ošišati, smočiti ih vodom, gornji sloj zakačiti kopčom, a donji raščešljati i odrediti do kuda želite da vam šiške u konačnici sežu. Idealno bi bilo da ih odrežete negdje u razini nosa i usana.

Zatim odredite u koju će stranu šiške padati. Ukoliko želite da padaju u lijevo, šiške prebacite na desnu stranu lica, držeći ih sve vrijeme prstima, baš kao što je to učinila Brittnee u videu. Jako je važno pritom ne potezati šiške prema gore jer to može promijeniti konačan rezultat, već ih držite sljubljenima s licem. Kad odrežete šiške ravnim rezom po širini i prebacite ih na suprotnu stranu lica, primijetit ćete kako će padati ukoso, baš onako kako ste htjeli. Isto ponovite s gornjim slojem šiški, a potom stanjite vrhove tako što ćete ih rezati u smjeru gore-dolje škarama pozicioniranima u uspravni položaj.

 

Zavjesa-šiške

U odnosu na druge verzije, ovaj poseban tip šiški ne pokriva čelo u cijelosti, suptilno obgrljuju lice i čine da cjelokupan izgled frizure izgleda lagano i prozračno. Osim toga, zavjesa-šiške laskaju različitim tipovima lica kao nijedne druge, stoga ne čudi njihova velika popularnost. YouTube vlogerica koja se krije iza kanala StyleSuzi postala je poznata po testiranju novih trendova iz kućne radinosti, a poput brojnih dama i svoju je frizuru odlučila obogatiti modernim zavjesa-šiškama.

U jednom od svojih videa objašnjava kako je vidjela tutorijal na TikToku zbog kojeg joj se učinilo jednostavnim stvoriti zavjesa-šiške bez posjete frizeru. Prvo što morate učiniti je odvojiti veći dio prednjih pramenova kose na način da čine trokutasti oblik. Kada ste to učinili, prednje pramenove razdijelite po sredini i krenite sa dijagonalnim šišanjem vrhova uz pomoć frizerskih škara koje se mogu nabaviti u različitim drogerijama. Sa šišanjem prednjih pramenova kose u misiji stvaranja zavjesa-šiški potrebno je započeti malo niže od uobičajenog. Kako bi rezultati bili besprijekorni, potrebno je provjeriti jesu li škare postavljene pod istim kutom, a nakon što ste ih ošišali, osušite ih uz pomoć okrugle četke.

 

 

RELATED ARTICLES