KAKO POPRAVITI PUKNUTI NOKAT? OVAJ GENIJALAN TRIK ‘PALI’ SVAKI PUT!

Ne postoji ništa iritantnije za ženu od toga kad joj pukne nokat, nakon što je nekoliko dana ranije napravila manikuru, a ako je pritom riječ o geliranim noktima, ne trebamo ni spominjati koliko je to bolno. A da ne spominjemo koliko je iritantno s tako puknutim noktom tjednima čekati novi termin kod kozmetičarke. No, bez brige, postoji jednostavan i jeftin trik kako možete popraviti puknuti nokat u svoja četiri zida i spasiti manikuru.

Kako popraviti prirodni nokat

Sve što vam treba za popravak puknutog nokta je vrećica čaja, ljepilo za nokte, pinceta i rašpica. Vjerojatno se pitate što će vam vrećica čaja. Ne, nećete kuhati čaj za smirenje, nego će vam vrećica čaja poslužiti kao vezivno tkivo. Ovaj genijalan trik pronašli smo na TikToku i provjereno ‘pali’ baš svaki put.

@denasnails how to fix a broken nail – using the teabag method☕️ #nailfix #nailtok #nailcheck #brokennail #brokennailfix ♬ Calling My Name-JP – Pandicio Del Toro

1. Operite ruke kako bi bili sigurni da su vam nokti čisti.

2. Odrežite komadić vrećice čaja (dovoljno velik da prekrije pukotinu nokta).

3. Nanesite ljepilo na cijelu plohu nokta.

4. Služeći se pincetom položite komadić vrećice na pukotinu i lagano pritisnite pincetom kako bi se bolje zalijepio.

5. Nanesite drugi sloj ljepila preko komadića vrećice i pustite da se osuši.

6. Rašpicom nježno isturpijajte površinu nokta kako bi dobili zaglađenu površinu.

7. Nokat prelakirajte završnim lakom za sjaj ili lakom za učvršćivanje noktiju.

 

Kako popraviti akrilne i gel nokte

Umjetne nokte je, nažalost, teže popraviti od prirodnih. Uvijek možete odrezati nokat na puknutu dužinu i isturpijati ga, no ako ne želite kratiti nokat, uvijek možete zalijepiti puknuti dio nokta ljepilom za nokte koje će privremeno očuvati nokat dugim. No, ne zaboravite da će nokat u tom slučaju biti krhak i osjetljiv pa je upitno hoće li izdržati do sljedećeg posjeta kozmetičkom salonu.

 

Kako spriječiti pucanje noktiju

Prije svega potrebno je znati kako uopće izbjeći pucanje noktiju. Na slabljenje noktiju najčešće utječu agresivne kemikalije koje se nalaze u sredstvima za čišćenje, stoga prilikom čišćenja svog doma obavezno nosite rukavice.

Unsplash/Daiga Ellaby

Druga stvar na koju trebate obratiti pažnju jest da nokte nikada ne koristite kao alat za otvaranje konzervi, struganje mrlja s površina i slično. Također, poželjno je da svaki dan na ruke i nokte nanesete kremu i ulje za zanoktice koje će vaše nokte očuvati zdravima i njegovanima.

Kako bi očuvali svoje nokte zdravima i čvrstima, u svoju dnevnu rutinu uvrstite dodatke prehrani s kolagenom koji na prirodan način jačaju nokte iznutra. Isprobajte Kolagen Boost tekući dodatak prehrani koji osigurava zdravlje i ljepotu kože, kose, noktiju i zglobova. Jedna preporučena dnevna doza Kolagen Boosta sadrži čak 10g Naticol® morskog kolagena, kao i vitamine B skupine, folnu kiselinu, biotin, niacin i cink, a odsada je dostupan i Kolagen Nutriage koji osigurava i visoku UV zaštitu širokog sprektra. Ima moćno fotoprotektivno i antioksidativno djelovanje te pruža zaštitu i štiti od oštećenja iznutra prema vani svim tipovima kože od sunčevog zračenja.

RELATED ARTICLES