NAJPOPULARNIJE MANIKURE ZA PROLJEĆE 2022.

Zahvaljujući pandemiji koja sad već polako jenjava, sve je više žena svoje nokte počelo uređivati kod kuće, a beauty stručnjaci tvrde kako je ovaj trend doveo do toga da sve veći broj žena puno više eksperimentira s bojama i uzorcima prilikom odabira idealne manikure. Ovo je jedan od trendova koje uvijek podržavamo, jer život je prekratak da biste imali dosadne nokte!

Mnogi će se složiti da su najljepši ukras na ženi njegovana kosa i uredni nokti. Upravo zato ne čudi da žene diljem svijeta pridaju pažnju upravo noktima. Ako pitate beauty stručnjake koje manikure su trenutno najtraženije, većina će se složiti da su u salonima ljepote posljednjih tjedana tražene originalne manikure s raznoraznim statement detaljima, kombinacijama boja i efektnim motivima i printevima, a mi znamo i koje su to manikure.

Proljeće 2022. obilježit će svježe nijanse na noktima, a veliki povratak na beauty scenu doživjet će i francuska manikura s malim zaokretom. No ne planiramo vam sve otkriti na samom početku. Nastavite čitati i otkrijte koje ćemo manikure obožavati u narednim mjesecima…

Pastelno ružičasta

 

Ovo je jedna od vjerojatno najpopularnijih nijansi, prvenstveno zbog toga što nokti izgledaju profinjeno i uredno, s dozom romantike. Osim toga, lako se uklapa u svaki stajling pa nas nije nimalo iznenadilo kad smo ovu manikuru vidjeli na listi najpopularnijih za proljeće 2022.

Zavodljiva zelena

 

Odvažne zelene nijanse lakova za nokte vidjeli smo na svakom koraku na prošlogodišnjem Tjednu mode. Već je tada bilo jasno da će zelena odigrati ključnu ulogu u 2022. Kozmetičarke otkrivaju da su zagasite nijanse zelene među najtraženijim manikurama proteklih tjedana, a prednjače one s mat završetkom.

Neočekivani detalji

 

Uvijek je zanimljivije kad svoju manikuru začinite s neočekivanim detaljima koji privlače pažnju promatrača. Obzirom da smo zakoračili u proljeće, predlažemo vam motive cvijeća koji djeluju vrlo šarmantno i oku ugodno. Možete ih oslikati sami ili si pomoći već gotovim naljepnicama za nokte koje možete pronaći u obližnjoj drogeriji.

Francuska manikura s malim zaokretom

 

Ovaj tip manikure i dalje je jedan od omiljenijih, no ove sezone ne govorimo o tipičnoj francuskoj manikuri kakvu smo obožavali 90-ih i početkom milenija, a koju karakteriziraju nokti četvrtastog oblika, neprirodne ružičaste baze i bijeli vrhovi. Moderna verzija francuske manikure koju ćemo obožavati u narednim mjesecima odnosi se na korištenje jarkih boja s vrhovima noktiju koji su sve samo ne monotoni, a što se tiče oblika noktiju prednost imaju nokti ovalnog ili bademovog oblika.

Prirodni look

 

Kada ne znaš za koju se manikuru odlučiti, prirodni look uvijek je provjerena opcija. Pritom mislimo na neutralne nijanse lakova, koje izgledaju gotovo kao da nemate lak na noktima. Prirodne manikure imali smo prilike vidjeti i na modnim revijama brendova Altuzarra i Ulla Johnson, što je samo dodatna potvrda da prirodni look uvijek ‘pali’.

Stiletto nokti

 

Dugo su kratki, četvrtasti nokti bili pojam ljepote, no čini se kako će ih u drugi plan baciti stiletto oblik. Povratak ovog upečatljivog oblika noktiju možda nije najpraktičniji (iz jasnih razloga), ali sigurno je najkul trend. Uz malo prakse sigurno ćete vrlo brzo naučiti kako s ovakvim noktima pokupiti kovanice ili natipkati poruku na mobitelu.

Cirkoni = blještavilo!

 

U rujnu prošle godine legendarne talijanske modne kuće Versace i Fendi udružile su snage kako bi predstavile zajedničku modnu kolekciju, a mi nismo mogli ne uočiti blještavilo na noktima manekenki. Pretpostavljate… manikura koju krase cirkoni bit će veliki proljetni hit. Cirkonima možete ukrasiti samo dio nokta, jedan nokat ili sve nokte, ovisno o tome koliki ‘wow’ efekt želite postići.

Zebrasti uzorak

 

Ovaj efektni uzorak prvo je bio popularan kada je odjeća u pitanju, a sada je došao red da zablista i na noktima. Da će zebrasti nokti biti jedan od vodećih beauty trendova u 2022. godini, dalo se naslutiti već na modnoj reviji brenda Rodarte na kojoj su manekenke isfurale ovu cool manikuru.


Za zdravu kožu, sjajnu kosu i čvrste nokte predlažemo vam Kolagen Boost.

RELATED ARTICLES