OMRAŽENI BEAUTY TREND IZ 2000-IH VRAĆA SE NA VELIKA VRATA. HOĆETE LI GA PRIGRLITI?

Trendovi dolaze i odlaze, no moramo priznati da se pojedinim beauty trendovima nismo nadali. Iznenadio nas je tako povratak tankih obrva koje smo davnih dana potisnuli i poželjeli zaboraviti da smo ikad bili dio tog trenda. I baš kada smo mislili da nas više ništa ne može iznenaditi, primijetili smo povratak beauty trenda koji su mahom prigrlile ne samo beauty influencerice od kojih se očekuje da eksperimentiraju s makeupom, već i slavne glumice koje nerado odstupaju od svog prepoznatljivog imidža.

Riječ je o nekad popularnom, danas omraženom makeup trendu koji korijene vuče iz 2000-ih. Nije ništa čudno da se u modu vraćaju trendovi stari 20 godina, no mnogi od njih se vrlo kratko zadrže na beauty sceni, a često se događa i da ‘prođu ispod radara’. To uglavnom ovisi o tome kako će proći kod široke mase, a ako je suditi prema sve većem broju poznatih i slavnih ljepotica koje su ga već isfurale, čini se kako se ovom uskrsnulom beauty trendu smiješi blistava budućnost (ili barem sigurnih 5 minuta slave).

Ako dosad niste mogla natuknuti o kojem je beauty trendu riječ, govorimo o takozvanim ledenim usnama ili u doslovnom prijevodu ‘frosted lips’. Za one kojima još uvijek nije jasno na što točno mislimo, prisjetite se samo kultnog looka Pamele Anderson u vrijeme najveće slave koja je za svako pojavljivanje u javnosti nosila metalik ruževe koji usnama daju ledeni izgled.

 

Ovaj beauty trend preplavio je društvene mreže, a zahvaljujući popularnoj seriji ‘Pam & Tommy’ mogli smo ga vidjeti i na brojnim slavnim osobama. Naravno, iza njihovih makeup lookova kriju se vrhunski vizažisti koji religiozno prate trendove u industriji ljepote i svoje slavne klijentice šminkaju u skladu s njima pa smo tako imali prilike vidjeti neka od vodećih holivudskih imena kako furaju ovaj beauty trend ni manje, ni više, nego na crvenom tepihu.

 

 

 Zendaya i Beyoncé su s ledenim usnama pozirale na naslovnicama talijanskog i britanskog Voguea, a obzirom da je riječ o ‘modnoj bibliji’ koja kroji trendove, ne moramo vas dodatno uvjeravati u to da je riječ o ‘must have’ beauty trendu sezone, ako ne i godine. I lijepa glumica Vanessa Hudgens je nedavno poklekla pred ovim trendom, no tu nije kraj zvijezdane A-liste koja je ponovno zavoljela ledene usne.

 

 Glumica Lupita Nyong’o isfurala je ledene usne na dodjeli Oscara, a za njen je makeup zaslužan vizažist Nick Barose, a za istim beauty trendom koji nas vraća 30 godina unazad pomamile su se i glumice Jessica Biel i Jodie Smith, manekenke Elsa HoskAshley Graham i Kendall Jenner te pjevačice Maren Morris i Lizzo.

 

 Ako nikako ne možete ‘prožvakati’ ledene usne, možda se predomislite kada vidite makeup prethodno spomenutih slavnih dama. Na kraju krajeva, metalik efekt nije toliko jak kao nekad. Kredaste, svjetlucave formule napuštene su u kasnim 90-ima i ranim 2000-ima u korist sofisticiranijih formula. Naglasak je danas stavljen na sjajne usne koje izgledaju hidratizirano sa suptilnim metalik odsjajem koji makeup looku daje retro prizvuk, a metalik ruževi imaju novije, dvostruko kromirane pigmente koji imaju bolju refleksiju svjetlosti. Također su dugotrajniji i otporni na razmazivanje, što ih čini odličnim izborom za večernji izlazak ili važan ručak.

 

RELATED ARTICLES