MEGHAN MARKLE PONOSNO POKAZALA PJEGICE I POTVRDILA DOMINACIJU NOVOG BEAUTY POKRETA

Prikrivanje svake nasavršenosti na licu, precizno ispunjene obrve i slojevito nanošenje tekućeg pudera sve su omraženiji u beauty industriji. Prihvaćanje, pa čak i isticanje vlastitih nepravilnosti i zadovoljstvo vlastitim izgledom postali su imperativ, a prirodni izgled iz dana u dan je sve cjenjeniji. Modni editorijali i reklame sve su rjeđe retuširani, a najtraženiji modeli su upravo oni koji odskaču od uvriježenog standarda ljepote.

Svoju prirodnu ljepotu i nesavršenosti nedavno je proslavila i ‘odbjegla’ vojvotkinja Meghan Markle, pozirajući na naslovnici časopisa The Cut. ‘Meghan od Montecita’ stoji u naslovu intervjua u kojem je Meghan progovorila o svojem novom životu s princem Harryjem i njihovom djecom u Kaliforniji, a naslovnicu krasi krupni kadar supruge britanskog princa Harryja koja jedva da nosi makeup. Minimalistički stajling i jednostavna frizura još su više naglasili prirodnost njezina lica, na kojem se lagano naziru sitne bore i pjegice koje su s godinama postale Meghanin zaštitni znak.

 

 

Izbor vojvotkinje od Sussexa Meghan Markle za rujansku naslovnicu The Cuta iz časopisa su objasnili ovako: “Tražimo one koji u javnom prostoru upotrebljavaju svoju moć na način koji je namjeran i smislen. Naš časopis mjesto je za čitatelje na kojem se mogu pronaći i čuti žene kako pričaju istinu o sebi, ljude koji idu protiv struje, koji su čvrsto odabrali živjeti u svojoj istini bez obzira na posljedice”.

 

‘No makeup makeup’ posljednjih je godina doživio vrhunac popularnosti. Svijet ljepote se već neko vrijeme kreće prema manje ‘teškim’ proizvodima, uvođenjem toniranih hidratantnih krema i vodenih tonova, a ne pravih pudera. Ilia je 2020. predstavila Super Serum Skin Tint, a prije toga je Chanel izbacio Les Beiges, svježe nijanse koje se sastoje od 75 posto vode za najblaži dodir prekrivanja.

 

 

Donni Davy, vizažistica mega popularne serije ‘Euforija’ kaže kako na setu za šminkanje glumaca ne koristi ni podlogu ni puder u prahu. A kada je ranije ove godine predstavila vlastitu kozmetičku liniju, Half Magic, odlučila se usredotočiti na sjenila, olovke za usne i ruževe, highlightere, rumenila i ljepljive ukrasne kristale – ali ne i na korektor ili puder. Za samu reklamnu kampanju linije koristila je minimalno razvodnjenu podlogu koju je nanosila na doista nužna mjesta, a inzistirala je da slike vjerno prikazuju pore, teksturu i neravnine na koži.

Sve rjeđe korištenje pudera dolazi u vrijeme povećanja znanja o njezi kože. I dok se veliki broj žena odlučuje na ‘golo’ lice, a sitne nepravilnosti tek toliko prikrivaju korektorom, druge su pronašle alternativu puderu – tonirane kreme s moćnim aktivnim sastojcima koje jednim potezom djeluju kao čitav niz proizvoda za njegu kože. No, bez obzira za koju se opciju odlučili, ‘no makeup makeup’ zahtjeva temeljitu beauty rutinu koja treba biti zasnovana na kvalitetnim preparativnim proizvodima koji hidratiziraju, hrane i njeguju kožu.

 


.

Baš kao što svoju kožu njegujete izvana, pobrinite se da je njegujete i iznutra. Svakodnevnim uzimanjem dodatka prehrani s kolagenom pomoći ćete koži da ostane čvrsta, zaglađena i mladolika. Kolagen Nutriage je novi inovativni, znanstveno formulirani funkcionalni dodatak prehrani koji sadrži hidrolizirani riblji kolagen, MSM, hijaluronsku kiselinu, vitamine, minerale i prirodne antioksidanse koji klinički dokazano djeluju na sprječavanje nastanka bora i usporavanje starenja kože te pozitivno utječu na zdravlje i ljepotu kose, kože i noktiju te zdravlje zglobova. Njegova najbitnija funkcija je visoka UV zaštita širokog spektra (UVA + UVB). Ima moćno fotoprotektivno i antiokidativno djelovanje te pruža zaštitu i štiti od oštećenja iznutra prema vani svim tipovima kože od sunčevog zračenja.

 

RELATED ARTICLES