SAVRŠENE KOVRČE POMOĆU LIMENKE U SAMO NEKOLIKO SEKUNDI? DA, MOGUĆE JE!

Prekrasne, voluminozne kovrče san su svake žene. No, nažalost, put do njih često je trnovit. Ili nam kovrče nikada ne uspiju, ma koliko tutorijala na Yuotubeu pogledali ili koristimo pogrešna pomagala za kosu ili jednostavno nismo pronašli odgovarajuću metodu koja odgovara našem tipu kose… Uglavnom, nije jednostavno postići frizuru Victorijinih anđelica. I zato uvijek iznova tragamo za praktičnim rješenjima koja će nam uštedjeti vrijeme i novac i, naravno, osigurati kovrče iz snova.

Nedavno smo na bespućima interneta naišli na trik za kovrčanje kose koji je vrlo brzo postao viralan, a poprilično je jasno i zašto. Osim što je riječ o brzom i efikasnom kovrčanju kose, alat kojim se influencerice služe za postizanje valova u kosi ne može biti jeftiniji nego što jest. Riječ je, naime, o najobičnijoj limenki koja se pretvara u čarobno pomagalo za kosu u rangu skupocjenog Dyson Airwrap uređaja. Dok za Dyson trebate izdvojiti paprenu svotu od oko 4.000 kuna, limenku soka platit ćete svega desetak kuna, a najbolje od svega je to što ovaj trik zaista funkcionira!

@jonathankmonroe Why is it spicy #curlyhair #hairinspo #hairtok  Drake Massive Open Till L8 remixOpen Till L8

Ovaj se trik pojavio na TikToku, a postao je popularan nakon što ga je s pratiteljima podijelio poznati influencer s losanđeleskom adresom, Jonathan Monroe, koji je vojsku obožavatelja stekao upravo zbog svoje kovrčave kose na kojoj bi mu pozavidjele mnoge žene. Monroe je u videu ukratko pokazao postupak kako pomoću prazne limenke postići prekrasne uvojke, a potom su isti trik odlučili isprobati i brojni drugi influenceri.

Jedna je tiktokerica podijelila svoje iskustvo i zaradila 130.000 lajkova, a njezini su pratitelji vidno oduševljeni trikom.

@romitavlz It works 😯 @Jonathan Monroe #hairstyle #hairtutorial #hairtok ♬ Conceited – Flo Milli

Pramen je potrebno ugurati u otvor limenke, rotirajući limenku dok ga stavljamo. Potom se uzme fen i nekoliko minuta grije vanjski dio limenke. Toplina bi trebala stvoriti efekt uvijanja u oblik u kojem se pomoću rotacije pramen oblikovao u limenci. Potom slijedi trenutak istine. Ako je vjerovati TikToku, ovako ćemo svi početi uvijati kosu za izgled isfeniranih valova. Val koji izađe je savršeno uvijen. Čak nije potrebno ni raščešljavanje.

Jedan dio korisnika TikToka zanimalo je kako netko uopće dođe na ideju isprobati ovako nešto, no čini se kako oni nisu jedini kojima se slične ideje motaju po glavi. Na Instagramu smo pronašli još jedan sličan trik za kovrčanje kose, no umjesto limenke, glavni alat je plastična boca. Razlika je u tome što u plastičnu bocu možete odjednom ugurati cijelu kosu pa je proces kovrčanja još brži.

Dok u slučaju s limenkom fenom grijete samu limenku, kod ovog trika je potrebno na sredini boce napraviti rez i potom uski nastavak fena ugurati u bocu. Topli zrak će u boci stvoriti vrtlog, a rezultat je zaista impresivan, pogotovo ako ste u žurbi i želite fen frizuru gotovu u 5 minuta. Ukoliko planirate isprobati ovaj trik, uzmite u obzir da je boca plastična i da se može otopiti pa kosu nipošto nemojte fenirati vrućim zrakom.

 

 

 

RELATED ARTICLES