U TRENU BRIŠU GODINE: FRIZURE ZA MLADOLIK IZGLED KOJE ĆETE HTJETI ISPROBATI VEĆ DANAS

Da biste izgledali mladoliko, nije dovoljno paziti na prehranu poput Gwyneth Paltrow, odijevati se poput Kate Moss ili brinuti o koži kao što to radi Christie Brinkley. Kosa ima veliku ulogu kada je izgled u pitanju. Sijede, isušena i beživotna kosa, ali i pogrešna frizura itekako mogu dodati godine, stoga je važno znati kako to spriječiti. Mnoge se žene odlučuju za pogrešnu frizuru koja u potpunosti prekrije lice ili jednostavno ne odgovara njegovom obliku. Frizura uistinu može dodati ili oduzeti godine, a s time se slažu i stručnjaci koji uvijek iznova izdvajaju nekoliko favorita pomoću kojih je moguće izgledati mlađe barem pet godina.

Lijepo oblikovana kosa točka je na ”i” svakog looka, pa ukoliko i vaša kosa nakon ljeta naprosto vapi za škarama ili bojom, predlažemo vam da se nakon povratka s godišnjeg odmora odlučite za neku od sljedećih frizura s anti-age učinkom.

Lob

Sad već kultni lob kao frizerski trend pojavio se 2014., a s godinama nimalo ne gubi na popularnosti. Kosa koja seže do ključnih kosti vječan je klasik i idealan odabir za sve one željne male, ali značajne promjene. Mnoge žene koje dugi niz godina njeguje dugu kosu imaju strah od skraćivanja kose pa je lob idealna opcija za njih. Kosa će izgledati njegovano i uredno, a još uvijek će biti dovoljno duga da je možete podignuti u visoki rep. Ako imate tanku kosu, ova frizura dat će joj volumen koji će također odraditi svoj dio posla.

 

 

Bob

Naša opsesija bob frizurom ne jenjava otkako je prije nekoliko sezona izazvala ‘bum’. Bob je u potpunosti zaludio žene diljem svijeta, a za to postoji odličan razlog – izgleda chic, pomlađuje i poprilično je nezahtjevan za održavanje. Postoji nekoliko verzija ove frizure, no beauty stručnjaci prednost ipak daju stepenastom bobu. Stepenasti bob sprijeda je uvijek nešto duži, što vam daje veći prostor za oblikovanje i stiliziranje prednjih pramenova koji uokviruju lice. Možete jednu stranu zakačiti iza uha, isfenirati prednje pramenove unazad kako bi lice došlo do izražaja ili primjerice uviti kosu kako biste dobili voluminozne kovrče. No bez obzira koju vrstu bob frizure odabrali, nećete pogriješiti. Moderan, osvježavajući i pomalo seksi bob koji briše godine s lica i ove je godine proglašen najpoplarnijom frizurom, a tako će i ostati u narednim mjesecima.

 

 

Šiške

Kada su u pitanju frizure, stručnjaci su složni – šiške su najbolji način da promijenite i osvježite izgled, i to bez skraćivanja duljine kose. Osim što ćete sa šiškama automatski izgledati mlađe, usput možete i sakriti male bore na čelu. Šiške su nesumnjivo u posljednjih nekoliko sezona veliki hit, no one su okvir lica i kao takve moraju biti usklađene s njegovim oblikom i teksturom kose. Odličan izbor su takozvane zavjesa šiške jer pristaju apsolutno svima. Inspirirane su 70-ima, vrlo su laskave i sjajno uokviruju lice, a njihova tehnika šišanja vrlo jednostavno se može prilagoditi svakom obliku lica.

 

 

Začešljana kosa

Začešljana kosa stavljena iza ušiju, bez obzira na to je li skupljena u rep ili nisku punđu, naglašava jagodice i osigurava mlađi izgled. Jedna od najboljih opcija koja zateže lice i podiže obrve i oči svakako je visoki rep, koji je idealno rešenje i za dane kada vam se ne da prati kosu.

 

 

Pixie cut

Osim duge i njegovane kose, i ove godine vlada pomama za dječačkim frizurama. Stručnjaci tvrde kako ćemo narednih mjeseci posvuda viđati pixie frizure, a posebno one inspirirane 60-ima, i potpuno su u pravu. Pixie cut omiljen je iz više razloga, a glavna dva su to što je ova frizura lagana za održavanje te to što u trenu briše godine s lica. Želite li izgledati poput razigrane djevojčice i imati frizuru koja je za pet minuta oprana i stilizirana, onda je ovo pravi izbor za vas.

 

 

 

Fen frizura

Dok ravna kosa bez volumena može pridonijeti umornijem izgledu, kosa oblikovana u blage valove osigurat će vam elegantan i mladenački izgled. Fen frizura trend je koji ženama, čini se, nikada neće dosaditi, posebno kada znamo da nas vrlo lako može i pomladiti.

 

 

 

RELATED ARTICLES